Színes » Benzingőz

Nem tudsz vezetni? Fizetsz!

Ha átmentél az elméleti vizsgán, egy évig nincs bajod vele. Csak megkérik a gyakorlat árát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Iskolas-auto
Többet fizetsz, ha nem sikerül elsőre
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 01., 14:44
0 hozzászólás. 

Sikeres elméleti vizsga után egy évig nem kell azt megismételnie a jogosítványra pályázónak még akkor sem, ha nem sikerül a gyakorlati próba. Megjelent a Hivatalos Közlönyben ugyanis az a módosítás, ami megváltoztatja az eddigi sofőrvizsgák menetrendjét. Előzőleg, ha valakinek sikerült a teremvizsgája, akkor egyetlen esélye volt a gyakorlatban is bizonyítani tudását; ha nem sikerült, kezdhette elölről a folyamatot az elméleti vizsgával.

Az a jogosítványra pályázó, aki a gyakorlattal elbukik, legkevesebb 15 nap múlva már jelentkezhet a következő vezetési vizsgára egy feltétellel, ha felmutatja az igazolást az újabb 6 órányi, elvégzett vezetési gyakorlatról. Ez az irat akkor is kötelező, ha a gépjárművezetői engedélyre áhítozó később megy gyakorlati vizsgát tenni.

Udvarhelyi viszonylatban a 6 órányi plusz óra 180-210 lej körüli összegbe kerül oktatótól, iskolától függően.

Szilágyi Ferenc igazságügyi közlekedési szakértő szerint a módosítás nagy könnyítést jelent a diákoknak. „Sokakkal megtörtént, hogy nemrég tanulta az elméletet, átment soványan, 22 ponttal, de a gyakorlati vizsgára nem volt felkészülve és megbukott. Hátha így nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a gyakorlatra, ha az elméleti vizsga megvan" – jegyezte meg az oktató.

Az igazságügyi közlekedési szakértő hozzátette, hogy ezzel a plusz 6 órával nem terhelik meg az oktatókat, hiszen eddig is voltak olyan gépjárművezetői engedélyre pályázók, akik a tanfolyamon kívül további 2-4 órát még a volán mögött töltöttek.

Szilágyi elmondta, hogy Adrian Jean Andrei, Hargita megye kormánybiztosa október 2-ra, pénteken 12 óra 30 percre hívta össze az oktatókat, a találkozó témája a törvénymódosítás lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."