Színes » Benzingőz

Mutasd a kocsid, megmondom, ki vagy!

Nő vagy férfi, fiatal vagy öreg, kisgyerekes vagy kalandor, gazdag vagy szegény, rozsdás vagy puccos, hívő avagy a szerencsét hívó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

De mit keres Putyin a motorháztetőn?
De mit keres Putyin a motorháztetőn?
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. április 10., 16:03
1 hozzászólás. 

Sokat elárulhat rólad, hogyan választasz autót, és főleg, hogyan lakod be azt.

00-17837037 850154881789825 996914619 o

Lehet, hogy a praktikusok csapatába tartozol.

Nekik az a fontos, hogy az autó menjen, és közlekedni lehessen vele. Köztük is kétféle típusú van: az egyik szereti ugyan rendben tartani a kocsit, de nem tekinti önkifejezési eszköznek, a másik pedig hagyja, hogy kedvére díszítse járgányát az idő vasfoga, amíg gurul, addig használja.

00-DSC 1655

Aztán vannak, akik valósággal beleköltöznek a kocsiba. Némelyek második otthonuknak tekintik az autót, és itt tartják azt a maréknyi vackot, amit nagytakarításkor megmentettek a szelektálás szellemétől.

Ezt a kocsit az őrangyal vezeti

Többnyire a nők azok, akik inkább virágokkal fejezik ki a szép iránti szeretetüket, és azt, hogy bár a kocsiban növényt tartani nem lehet, ők autóvezetés közben is finom, gondoskodó, a szépet kedvelő lények.

00-noiauto

A konzervatív férfiak olyan szálfaegyenesek, mint a fenyő. A nagy, biztonságos, és jónevű autókat szeretik, például a metalizált fényű Audit. Na meg azt, ha folyton bólogatnak nekik.

00-bologatokutyak

Férfiak és nők között is vannak hívők, akik házi kápolnát rendeznek be az autóban, ők ikonokkal, kereszttel, rózsafüzérrel védekeznek a balszerencse ellen. Dugóban a Bethlen utcában végig lehet morzsolni.

00-angyalka

Mások az őrangyalt hívják segítségül – fafaragvány, csipke vagy porcelán formában – hogy a tükörről lógva kiegyenlítse vezetésbeli hiányosságaikat, vagy csupasz popsijával megóvjon a gázpedál túlzott nyomkodásának következményeitől.

00-DSC 1778

00-cumi

Aztán vannak a realista emberbarátok, akik abban hisznek, hogy ha megfelelő méretben, esetleg feltűnő felirattal jelzik, hogy nem minden helyzetben urai a gépjárműnek, akkor a többi sofőr ezt figyelembe veszi, és rájuk is vigyáz.

Rendszáma SIC

Ezek mellett, vagy ezeken kívül vannak, akik a hobbijukat illesztik a kocsi farpofájára. A zenebolondok Pink Floyd matricát, a sportkedvelők Hai Romania, vagy floorball bikát ábrázoló lehúzóssal mutatják meg, kik ők.

floorbulls

A nemzetpolitikai nézeteiket is gyakran fejezik ki autójukkal a sofőrök. Balázs Sándor volt olyan kedves, kiállt a kedvünkért a garázsból, hogy megmutassa SIC rendszámát, a székely és magyar lobogó tükrön lógó kicsinyített mását, a kocsi hátán található SIC matricát.

00-sic

Szerinte fontos, hogy az identitásunkat kifejezzük, ezért akár anyagi áldozatot is hoz. Büszke vagyok rá, hogy duplán megfizettem a rendszámért - magyarázza a Dacia tulajdonos, aki hat évvel ezelőttig skodás ember volt 1974-től.

00-hairomania

Ellentmondásnak tűnhet elsőre, hogy a SIC matrica mellett gyakran nem a magyar zászló, címer stb. áll, hanem pont a Hai Romania focis benzinkút-reklám. De ha jobban belegondolunk, megérthetjük a jelenséget. Tulajdonosaik észlelték, hogy Romániában élnek, és úgy okoskodnak: ha a románoknak jól megy, Székelyföldnek is több esélye van virágozni.

00-DSC 1803

És két ember is van Székelyudvarhelyen, aki vallja, őt az orosz elnök, Vlagyimir Putyin a kocsi motorháztetejéről inspirálja. Egyikük elmondta, a határozottsága, egyenessége, keménysége és sikeressége miatt tekinti Putyint példaképének. Amire Putyin azt mondja, fehér, az fehér, amire azt mondja, fekete, az fekete. Szerinte meg lehet nézni, hogy Jelcin után mennyit fejlődött Putyin vezetése alatt Oroszország.

Állat a volánnál

De ne politizáljuk el az időt, foglalkozzunk egyéb érdekességekkel.

00-DSC 1695

Ez a A Tico-tulaj például a deszkás cuccokkal kapott spéci matricákkal jelzi: autója tulajdonképpen egy nagyra nőtt gördeszka, csak motor van benne.

00-DSC 1764

Mások reklámot űznek a kocsiból: ők a munkahelyük, vállalkozásuk logóját, telefonszámát közvetítik ily módon.

Itt is kilóg, ha valaki kreatív: mosolyra húzza a kocsi a szádat.

00-DSC 1759

Aztán vannak még az állatbolondok: ők azok, akiknek nem volt gyermekszobájuk, s amikor anyuka leküldte őket egy zsák plüssel a lomtárba, akkor a kocsiban helyezték el őket.

00-IMG 2132

Kedves, otthonos autók ezek, megnyugtató bennük lenni, akárcsak egy gyerekszobában, amikor a tulajdonosa alszik. Tulajdonosuk is játékos lélek, otthona kiterjesztésének tartja az autót.

00-mokua

Ez mondjuk az olyan hivatásos sofőrök esetében, mint a képen látható Attila, akár (vicces) indokolt is lehet.

00-IMG 2092

Kétpólusúvá váló világunkban nem árt az Amcsiból érkező multikultit a hagyománnyal ötvözni. Mi más is lehetne a kutyakiképzők rendszáma, mint DOG? A közismert angol szót és az amerikai kutyakiképzőktől vett k9 nevet illik ellensúlyozni némi székely írással: Farkasvölgyi Ordas Kennel - olvashatjuk az autón, ha tudunk székely rovásul.

00-DSC 1652

Az igazán állati sofőrök igazi állattal járnak-kelnek. Róluk most nem készült fotó, mert nem érhetők könnyen tetten. Van egy kutya Udvarhelyen, aki drapp dácsiával jár, az anyósülésről vigyorog ki az ablakon, miközben füleit lobogtatja a szél - nőfűző látvány lehetne, gazdáját azonban még sosem sikerült beazonosítani, mindig eltereli róla a figyelmet a kis eb.

Az Udvarhelynél is kisebb városokban pedig extrémebb dizájn is megszokott. Szovátán például a kutya egyszerűen kiment a divatból. Ott óriáspapagájjal a volánon menő közlekedni.

Keresztúr meg még ennél is különlegesebb: japán macskás taxival várják az állatbarátokat. Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk. Addig is, Hello Kitty!



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2017-04-12 13:08:16
apropo ...
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2014/08/28/breking_hello_kitty_nem_is_macska/

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."