Színes » Benzingőz

Befordult a patakba, így szedték ki

Igaz történet arról, hogy patakba be, patakból ki. Egy autó, két traktor, huszonvalahány ember és ezer meg ezer ötlet találkozott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

asancbadoltazautojaval01ufo
A sáncban landolt, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2017. december 06., 09:41
0 hozzászólás. 

Az első kerék lecsúszott az útról, mire észrevette, már az autó is bent volt, az oldalán feküdt. A bal hátsó ablak kitörött, a drága fényképezőgép a patakban dagonyázik.

Jön egy traktor, megkötözik az autót az alváz egyik fülénél fogva. Húzzák-húzzák, letörik a fül, az autó még mélyebbre csúszik a patakba. A traktor elmegy, de jóakarók serege gyűl össze lassan. Mindenki másképp szedné ki a dögöt, egyik lemenne vele a patakon, ami nagyon meredek és köves oldalú, a másik traktorral húzatná ki, de az az alj szétroncsolásának a veszélyét rejtheti magában, a harmadik darut hozatna, vagy olyan gépet, ami a roncstelepeken emelgeti az autókat. Nyilván, ez utóbbi a tető roncsolásának a veszélyével járna.

Még vannak más ötletek is,

de minél több ötlet jön elő, annál erősebb pánikhangulatba kerül az autó gazdája. A faluszélen lakó cigányok, akikből eddigre már tíz is összeverődik, kijelentik, hogy ők kiemelik az autót. Azt nem mondják, hogy a láda sört előre vagy a végén kérik, de a képe ott lebeg a levegőben.

A falubeliek is szép számban kezdenek gyűlni, s a pórul járt sofőrrel együtt kiránduló turisták is. Egy vadászatból hazatérő segítőkész ember megáll autójával, így még több irányba oszlanak a vélemények. Mindenki az autót bámulja, tapogatja, kettes-hármas csoportokban elmélkednek, hogy hol lenne a legjobb megkötni, és hogyan lehetne kihúzatni. Vajon, a többi fül is olyan törékeny-e, vajon a felni kibírja-e?

Egyik karakteresebb helybéli traktoristát hív, aki alaposan megszakérti a helyzetet, majd elmegy felfújni a traktor kerekét. Miközben odavan, valaki megkéri a cigányokat, picit menjenek odébb, mert olyan ricsajt csapnak, hogy nem lehet beszélgetni tőlük. Megsértődnek, hazamennek, alig pár marad nézőnek. Egyik-másik kötné már meg az autót spaniferrel, van, aki a tetejét akarja megkötni, van, aki az alját. Van, aki a füleket, van, aki a felnit. Egyik attól fél, hogy a fülek letörnek, másik attól, hogy a felninek nem lenne jó az oldalirányú húzás.

Üvöltöznek

Egyik részeg bemászik az autó alá, mindenki üvölt, hogy jöjjön ki. Mászik be a patakba, ki a patakból, kezében hol kötél, hol spanifer, hol semmi. Mikor már tizedszer mászna be az autó alá, mindenki üvöltése ellenére, a mentés vezetését felvállaló helybéli olyan keményen rászól, hogy pár másodperc gondolkodási idő után végleg eltűnik.

Megjött a traktor, kötik a spanifereket, akasztják a csörlő sodronyát. Hátulról vagy tízen tartják az autót, s egy másik autóhoz is odakötik, hogy a feneke ne csússzon be, hárman-négyen a patakban tartják a tetejét. Lassan, centinként elkezdik húzni kifelé az autót. Beültetik a sofőrt, hogy fordítsa el a kormányt. Az elindítja a motort, felkapcsolja a lámpákat is, hogy nem lehet látni semmit. Gázolni is kezd, attól aztán betelik a pohár. Meg éppen nem verik, de olyan üvöltés lesz, hogy abba is hagyja a gázolást, s a lámpákat is lekapcsolja.

Amint az eleje kijön az autónak, ráfekszenek páran, hogy kifele billenjen, ne befele. A helyszűke miatt az autó orra már a traktornál van, odébb kell vinni a traktort, de az alig tud megmozdulni. Sok kis előre-hátra mozgásból sikerül elfordulnia s kibújnia. Odébb megy pár méterrel, majd kihúzza végleg az autót.

Tiszta öröm és boldogság. Mindenki hazamegy. Az okoskodás véget ér.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."