Színes » Benzingőz

Régi ismerős új ruhában – itt az új Ford Focus

Április 4-én érkezett meg az új modell a romániai piacra, 16.000 eurós indulóáron, dízel és benzinmotorral, három- és ötajtós változatban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Szines_benzingoz
Szines_benzingoz
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. április 08., 17:06
0 hozzászólás. 

A közkedvelt és nagyon sikeres Ford Focus legújabb generációját a detroiti Nemzetközi Autószalonon mutatták be. Úgy néz ki, hogy a tervező csapatnak sikerült megfőznie a marketingeseket, hiszen a piacra kerülő modell megőrizte az ígéretes koncepció vonalait és karizmáját, és végre nem az előző típus ráncfelvarrott verzióját próbálják tejesen új modellként elsózni, ahogyan a kifutó Focus esetében történt.

A leendő vásárlók hétféle motor – 3 benzines és 4 gázolajos – közül választhatják ki kedvencüket. Érdekes, hogy a Ford is buzgó követője lett a downsizing mozgalomnak: ez annyit tesz, hogy egy kis köbcentis benzinmotorra turbófeltöltőt vagy kompresszort szerelnek, a nagyköbcentis szívómotorok teljesítményének elérése érdekében. Éppen ezért a Focushoz kínált benzinmotorok mindegyike 1.6 literes. Dízel fronton már változatosabb a kínálat: választhatunk egy szintén 1.6-os illetve két 2.0 literes TDCI erőforrás közül. Az igazi ínyencség, az ST kódjelű élményrakéta, ez év folyamán kerül majd a dealerek raktáraiba.

Szines_benzingoz

A 16.000 eurós bruttó indulóár (ami természtesen az 1.6-os benzines kivitelre vonatkozik) az előző modell árfekvéséhez igazodik, csupán néhány százassal több, mint a búcsúzó típus alapára.

A statisztikai adatok egyébként azt mutatják, hogy a Ford romániai eladási az előző évben 21%-ot csökkentek 2009-hez képest, 10.982 gépjármű értékesítése mellett. Éppen ezért nemzetközi és helyi szinten is nagy reményeket fűznek az új kompakt modell sikeréhez, mely a szaksajtó szerint is a golf kategória egyik legsportosabb és legeltaláltabb futóművével rendelkezik.

Akárcsak a kifutó típus, az új Focus is kapható lesz majd három- és ötajtós kivitelben, lépcsőshátú szedán- és turnier-, azaz kombiként, illetve remélhetőleg a formás kupé-kabrio változat is gyártásba kerül.

Noha a WRC programban idén a Fiesta jeleskedik, mégis van remény a típus rajongói számára, ugyanis a gyár fontolgatja az utcai WRC-ként is emlegetett Ford Focus RS őrület folytatását az új típus arculatával is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."