Színes » Konyha

Süteménymustra: hozz egy tálca süteményt!

Van egy extra finom sütirecepted? Süsd ki, május 12-én, vasárnap vidd el a könyvtárba, és nyűgözd le vele az édesszájú zsűrit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

sutes nagymama
A nagyi titkos sütireceptjével is be lehet nevezni a mustrára. Fotó: www.hazipatika.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. május 08., 07:58
0 hozzászólás. 

Négy helyszínen – Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen – szervezi meg a Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyha a Süteménymustrát.

A Székelyföldi Napok keretében zajló esemény célja fórumot és receptcsere lehetőséget biztosítani a süteménykészítőknek és kedvelőknek egyaránt. A versenyszerű mustrán a legjobb sütemények készítőit díjazzák.

A szervezők a Süteménymustrán fórumot szeretnének biztosítani mindazoknak, akik finomabbnál finomabb süteményeket készítenek, illetve azoknak, akik keresik a legjobb recepteket. Ugyanakkor nem titkolt szándékuk megismerni mindazon személyeket, aki Hargita megyében a legjobb süteményeket készítik.

Ha tehát szereted a süteményeket, sőt, nem csak fogyasztod, de jártas vagy az elkészítésükben is, végy részt a Süteménymustrán! A versenyszerű mustrára egy tálca – azaz „egy sütet" – egyféle süteménnyel lehet benevezni, ami készülhet titkos családi- vagy papírfecnin őrzött, ki tudja kitől származó recept alapján, de ihletődhetett akár szakácskönyvből, gasztrolapból vagy gasztroblogról is.

A sütemény lehet kelttészta vagy piskóta alapú, leveles vagy rétes, lehet krémes vagy lekváros, lehet hagyományos, de akár „habos-babos", újszerű is. Lényeg, hogy az a sütemény legyen, ami a legjobban szokott sikerülni, amivel már többször is kivívta szerettei, barátai elismerését a készítője.

A tálcányi sütemény mellé, kérik, mindenki hozzon egy kistányért is, amelyre három darab sütemény kerül zsűrizés céljából, ugyanakkor kérik mellékelni egy papírlapon a pontos receptet, készítője nevét és telefonszámát is.

Benevezni a helyszínen lehet, a süteményeket az Erdélyi Fehérasztal Lovagrend Egyesület tagjaiból, neves helybéli cukrászokból, vagy szakácsokból és lelkes süteményrajongókból verbuvált zsűri rangsorolja.

A legjobb sütemények készítőit értékes díjakkal jutalmazzák, a legjobb receptek a Székely Konyha hasábjain is megjelennek. A szervezők azokat is szívesen látják, akik egyszerűen fogyasztani szeretik a süteményeket, hiszen valamennyi helyszínen közönségdíjat is osztanak, ehhez pedig szükséges a fogyasztók véleménye.

A Süteménymustra Csíkszeredában május 10-én 16 órától lesz a Kájoni János Megyei Könyvtárban, Gyergyószentmiklóson május 11-én 17 órától a Lázár Panzióban (Limpexben), Székelyudvarhelyen május 12-én 17 órától a Városi Könyvtárban és Maroshévízen május 13-án 17 órától a Művelődési Házban.

uh.ro/Székely Konyha



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."