Országos » Gazdaság

Augusztus végéig lehet visszakérni a regadót

A környezetvédelmi bélyegilletéket, vagy regisztrációs adót az Országos Adóhatóság kirendeltségeinél kell kérvényezni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

regado3
A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2018. június 04., 12:21
0 hozzászólás. 

Még három hónapjuk van a hazai gépkocsi-tulajdonosoknak arra, hogy visszaigényeljék az államtól a korábban befizetett környezetvédelmi bélyegilletéket (regisztrációs adót) – emlékeztetett a hét végén az avocatnet.ro portál.

Az autósok az összegek visszatérítését 2018. augusztus 31-éig kérvényezhetik az Országos Adóhatóság kirendeltségeinél. Mint ismert, a törvény szerint a gépkocsi-tulajdonosoknak visszafizeti az állam azt a pénzt, amit környezetvédelmi bélyegilletékként, regisztrációs adóként, vagy egyéb hasonló néven létesített illetékként fizettek be az elmúlt tíz évben.

Időközben hatályba lépett egy könnyítés, amelynek értelmében visszaigénylésekor nem szükséges felmutatni a gépjármű törzskönyvét és a forgalmi engedélyt. A kormány azért módosított az illeték visszafizetésének eljárásán, mert az adóhatóság adatbázisában vagy más, számukra hozzáférhető rendszerben minden szükséges információ megtalálható, így helyben ellenőrizhetik ezeket.

A pénz visszaigényléséhez szükséges formanyomtatványt itt lehet letölteni. Azok az autótulajdonosok is visszakapják a pénzüket, akik eladták már azt a gépkocsit, amelynek kifizették a regisztrációs adóját. A kormány által megszabott ütemterv szerint az illeték-visszafizetés 2019. március 31-én zárul.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."