Dögölj meg őskori technológia!

Évtizedek óta rohad a polcokon több csomag floppy lemez, mert nemrég még muszáj volt. A rettenetesen visító faxot pedig van, aki ma is használja. Süllyesztőbe velük!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

oskoritech0104
oskoritech0104
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. január 04., 17:24
2 hozzászólás. 

Nem is olyan régen (alig több mint két éve), azon ügyködtünk az uh.ro első szerkesztőségében, hogy online is elérhetővé tegyük a városi buszjáratok menetrendjét. Gondoltuk, mi sem egyszerűbb, elkérjük a fuvarozótól, publikáljuk, oszt' kész.

oskoritech0104

Kis naivak! Vidáman telefonáltunk nekik, hogy aztán azzal a válasszal hajtsanak el, hogy csak faxon tudják küldeni. Faxon. Ízlelgessük csak a szót. Tekintsünk el a kőkorszaki technológia nevéből eredő ócska altesti poénoktól – maradjunk annyiban, hogy nem örültünk a replikának. Azt ugyan nehezen értettük meg, hogy

miért használ még valaki faxot,

de azt már felfogni sem tudtuk, hogy miért nincs meg elektronikus formában az a táblázat, amit számítógépen készítettek, majd jó néhány példányban kinyomtattak.

Hasonlóan kattant meg egészen a közelmúltig az összes állami szerv, amelyek havi jelentéseket kértek jogi személyektől. Bár ők már túlléptek a fax forradalmán, de a floppy lemezek használatának kötelezése is felér egy sikító frásszal végződő rémálommal. Ők időközben leszoktak a gyűlölt, kattogó gépezetekről és rájöttek, hogy

jó ideje feltalálták az USB-t.

 

Már-már megszűnni látszott a néhány évtizeddel ez előttről megmaradt technológiák uralma, amikor ma szólnak, hogy egy hírt később kaptunk meg, mert azt csak faxon küldték.

Ezúton javasolnánk minden kedves intézménynek, jogi személynek, cégnek, magánembernek, agrár- és bűnszövetkezetnek, hogy nézzenek már szét egy picit. Talán egy-egy poros fiókban találnak telexet is. Sőt, ha alaposan kutatnak az eBayen, minden bizonnyal be tudnak szerezni egy jó távírógépet. Esetleg a Morse-kódot használó gépezeteket is figyelmükbe ajánlanánk, de ha már helyiek akarunk lenni, létezik Székelyudvarhelyen galambász egyesület is. Biztosak vagyunk benne, hogy tudnak segíteni.

Végső esetben a polgármesteri hivatalt is meg lehet keresni (faxon, nyilván), hátha kölcsön tudnak adni egy kisdobost – ő majd elintézi a hírek világgá kürtölését.


címkék: floppy fax kokorszak

2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
dszilike
2012-01-05 12:10:57
A faxot meg ma is hasznalja mindenki, mert szukseges...
avatar
rozsdas
2012-01-05 13:36:39
Egyrészt egyetértek az előttem szólóval, ugyanis a fax még egyáltalán nem divatjamúlt. Másrészt pedig néha egy ceruza és papír is csodákat tesz, egy nem e-kultúrában felnőtt ember kezében. Az az érzésem, hogy a szerző felindultságában vettette ezeket a karaktereket képernyőre, de megérne az is néhány sort, hogy mennyire tehetetlen az e-kultúra az áramszünetek idején. Az is hatalmas érzés, amikor nem tudnak számlát kiállítani, mert nincs villany. Na ilyenkor látszik meg, hogy mit ér egy kisdobos, és hogy nem is olyan idejétmúlt egy ceruza. Szórakoztatásképpen:
http://www.viccesviccek.hu/Golyostoll

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."