A romló város: az újjászülető nagygödrök

A hó elment, még tisztább a kép. Az utcákon a gödrök nagyobbak lesznek, illetve nem akarnak eltűnni. Némelyikkel nem árt vigyázni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Városi gödrök
Városi gödrök
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. március 27., 09:05
5 hozzászólás. 

Székelyudvarhely utcáin vannak olyan úthibák, amelyeket nem a rossz minőségű aszfalt, nem is az időjárás, hanem a különböző szolgáltatók által elvégzett munka hoz létre. Víz, gáz, satöbbi – egy-egy javítás után fel kell törni a néhány éve lefektetett útburkolatot, s habár a szolgáltató elméletileg visszaaszfaltoztatja azt, legtöbbször nem az az eredmény, amire számít a városlakó. Sétáltunk egyet, mutatjuk.

itthon_kozelet/godrok0327

Itt van a Tavasz sétány garázsai előtt egy szép példány: látszik, hogy becsületesen visszatömték, de aszfaltra már (vagy még..?) nem futotta, az autók kénytelenek lassítani.

itthon_kozelet/godrok0327

A Győzelem utca és a Verőfény bejárat találkozásánál van ez a gyönyörű szép, szabályos L-betű. Itt már látszik, hogy aszfaltoztak a visszatömés után, de az is, hogy az aszfalt elkezdett süllyedni – habár gyorsan itt eleve nem lehet menni autóval vagy biciklivel, az L-gödör önmagáért beszél. És javításért kiált.

itthon_kozelet/godrok0327

Ez nem az előző műfaj, de nagyon ismerős: egy aknatető lapul az átjáró alatt, a Bethlen utcára való kihajtást akadályozza. Amíg a jég meg az összefagyott hó benne volt, nem is tudtunk róla. Most viszont nem tudtuk nem észrevenni.

itthon_kozelet/godrok0327

Pár méterrel odébb láthatjuk, hogy hogyan keletkeznek az infrastruktúra-javítás utáni úthibák. Itt is munka volt, valószínűleg nem is kevés, a tábla azt jelzi. Aztán néhány nap után eltűnik, a tömés marad, az aszfalt még nem jön. A kerékpáros pedig mérgelődik.

itthon_kozelet/godrok0327

A Varga Katalin utca az egyik csúcstöredezett udvarhelyi utca, ha lehet így fogalmazni. Néhány éve sebtében leaszfaltozták, a vízbe is nyomták az aszfaltot a munka hevében, az eredmény ez lett: gyakorlatilag az egész utca szét van törve, új szőnyeg kellene rá. Egykor kockakövekből állt, rázott, de nem kell ahhoz kockakő, hogy ismét rázzon.

itthon_kozelet/godrok0327

A Malom és a Sziget utcák kereszteződése: ez a csúcs a műfajban. A forgalom is csúcs itt néha, főleg a déli órákban, de a szétvágott gyalogátjáró, a visszatömött gödörből kiperdülő, kinyomódó kavics nehezíti az autósok, sőt a gyalogosok dolgát is.

itthon_kozelet/godrok0327

Akartunk mutatni jó példát: visszatérve a Tábor-lakótelepre, az alig néhány napja betömött és leaszfaltozott gödör így néz ki. Az aszfalt „begörbült" a járda alá, lassítani kell előtte.

S csak néhány példa volt, alig egy óra alatt találtuk ezeket – biztosan vannak még hasonlók a (romló) város területén. Elkelne a friss aszfalt, s remélhetőleg jut belőle ezekbe a gödrökbe is a következő napokban-hetekben.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Milan Yorgi
2012-03-27 10:50:24
Ideje lenne a 21-ik szazadban vegre romanianak is megtanulni aszfaltozni! S arra amit hosszabb tavon hasznalni kell,legyen beleteve az anyag,nem ilyen ,kisporolt-selejt asztfalt s tudom is en..nagy dolog meg ez is :P :silly:
avatar
bdbogyo
2012-03-27 11:29:48
A felső Bethlen negyedbe a Szabók utcát még a sajtó is elkerüli, miért van ez ? Én értem hogy félreeső utca de város szégyene, poros, mocskos a beton málik szét. A aszfalttal nincs gond mert még soha nem látott az utca. Erre még a guberáló barna "tezsvirek" is rá tesznek egy lapáttal... Nem sokkal külömbözik Budvár utcától hála nekik és érdekképviselőinknek
avatar
Milan Yorgi
2012-03-27 11:45:40
Bemegyunk a hivatalba es megkrdezzuk?
avatar
Rocky
2012-03-27 13:25:26
Úgyanaz a helyzet az Épitők utcában is, gödör, por töméntelen mennyiségben, ami megtölti a lakásokat, ropog a fogaink közt, az autókat minden nap meg lehetne mosatni. Mikor meg esik az eső akkor a gödrökből méterekre spriccel a viz, ha elmegy egy autó (még , ha lassan is)és a szegény gyalogos megnézheti magát.
avatar
vogul
2012-03-27 15:02:49
Ahogy mondjátok, a Szabók és az Építők utca a város szégyene. Ez az élő 19. század! :angry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."