Az élhető város: könnyítenék a gépjármű-forgalmat

Három forgalomjavító változtatás történhet Székelyudvarhelyen a következő hónapokban: az egyik elkezdődött, másik létrejön, a harmadik tárgyalások függvénye.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Újabb utca készülhet
Újabb utca készülhet
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. március 30., 09:54
3 hozzászólás. 

Nevezetesen egy új benzinkútról, egy új körforgalomról, illetve a Gábor Áron és a Győzelem utcák összekötéséről van szó. Ha mindhárom megvalósul, jelentősen javulhat Székelyudvarhely gépjárműforgalma, de mint minden másnak, ennek is valószínűleg lesznek ellenzői.

Néhány napja hozzáfogtak a Bethlenfalvi úton egy új töltőállomás építésének: a Kaufland áruház előtti szabad részen egy önkiszolgáló töltőállomást épít a bukaresti Bioromolil Automatic Stations nevű vállalkozás. A cég kizárólag

olcsó bioüzemanyagot forgalmaz

a saját benzinkútjainál, maguk az építmények sem nagyok – a Kaufland előtt, a vasúti sín és az úttest között már látható, hogy kb. mekkora lesz az új töltőállomás.

itthon_kozelet/forgalom

A polgármesteri hivatalban azt is megtudtuk, hogy a töltőállomás létesítésének volt egy alapfeltétele – építkezési engedélyt csak úgy kaphattak, hogy a közelben egy körforgalmat is kötelesek építeni. Ezt a hivatal azzal indokolta, hogy a közeli útkereszteződés nagyon forgalmas és a benzinkút felépítése után a tankolni akaró autók tovább bonyolítják azt.

Mint ismert, néhány évvel ezelőtt a Kaufland készített egy jelzőlámpa-rendszert, de rövid idő alatt bebizonyosodott, hogy ezen az útszakaszon az új rendszer inkább lassítja a forgalmat, mintsem tehermentesítené azt. A város más pontjain bevált körforgalmak elkészítése után viszont az az elképzelés, hogy ide is építsenek egyet.

A töltőállomást létesítő cég vállalta ennek felépítését – egyszer a benzinkutat építik meg, utána a körforgalmat, hiszen utóbbi kialakítása, létrehozása hosszadalmas forgalomelterelést is igényel. A hivatal sajtóosztályáról kapott információk szerint a töltőállomás még idén tavasszal elkészül, utána elkezdik a körforgalom munkáit is.

 

A Győzelem és a Gábor Áron utcák összekötése

egyelőre csak elképzelés, terv még nincs

– mint megtudtuk, a Győzelem utca elején levő garázsok, valamint a Gábor Áron utca egyik ottani házának tulajdonosaival tárgyalni kezdett a hivatalban létrejött bizottság s az elképzelés megvalósítása a tárgyalások függvénye. Amennyiben a terepet felmérő bizottság elvégzi munkáját és a tulajdonosokkal sikerül megegyeznie, elkezdődhet a tervezés, majd az elkészítés.

itthon_kozelet/forgalom

Tény az, hogy ha valaki a Tábor-lakótelep irányából szeretne a Győzelem említett szakaszára, vagy az ottani, más utcákba (Téglavető bejárat, Morum bejárat, Virágok sétánya, stb) jutni, a Gábor Áronon előbb ki kell mennie a Bethlen Gábor utcára, majd a Kisköveden vissza, ez egy jelentős kerülő. Ha sikerül megegyezni, akkor egy itteni autósnak is élhetőbb lesz a környezete.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2012-03-30 11:52:28
:arrow: :!:
avatar
kszl
2012-03-30 12:35:04
Sikátornál csak is akkor lesz jó, ha forgalmat korlátozzák, és nem engedik az autósoknak úgy hajtani, mint az állatoknak. 4-5 fekvőrendőr 5-15 km/h-ra korlátozni a maximális megengedett sebességet.
avatar
Milan Yorgi
2012-03-31 10:55:38
Es most az ottlako bontassa le a hazat, vagy a garazs sort felszamoljak..en nem ertem!
-ha utat szeretnenek es egyenes utat, akkor a haz beleszol!
-hogy parkolsz ki a garazsbol, ha minden 20mp-ben elszaguld egy auto?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."