Első Emelet caffe bar - stílusficam

Megkezdtük városunk kocsmáinak, kávézóinak felmérését, elsőként egy újoncot mutatunk be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Zujge01

Less be a Zújgébe!

Pénteken megnyílt, hétfőn megnéztük, vannak-e ott...
FelsoG01

Bekukkantottunk a Felső Gébe

Megmutatjuk neked is, hogy mit találtunk.
gcafeszomoru

Az életünket hordták ki az ajtón

A G. Café „otthontalanul" maradt törzsvendégei...

elsoemeletlogo
elsoemeletlogo
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. október 19., 12:26
8 hozzászólás. 


Igaz kissé nehézkesen indult be kocsma-körképünk – amiért most elnézést is szeretnénk kérni –, de mostantól igyekszünk minél gyakrabban betérni egy-egy ilyen helyre. Na persze nem mintha máskor nem tennénk ezt, csak most jobban odafigyelünk a részletekre.

Legelső ilyen túránk egy nemrég nyílt helyre vezetett, a Kossuth utcában, a Calypso üzlet felett található Első Emelet caffe barba. Elhelyezkedése igencsak előnyös, hiszen a központban, jól megközelíthető helyen található, a környéken általában parkolóhelyet is kapunk. A cégér már messziről vonzza a szemet, nem lehet eltéveszteni a bejáratot. A csigalépcsőn felérve balra látjuk a fő termet, míg jobbunkon a mellékhelyiség található. Tovább haladva bennebb egy második, kisebb termet találunk. Ez a nemdohányzó részleg, melyből - sok más lokállal ellentétben - valóban ki van űzve a cigifüst. Az asztalok mindkét szobában elég távol vannak egymástól, hogy ne zavarják egymást a vendégek.

Az első dolog ami érkezéskor szemet szúr az a berendezés. A dizájn eléggé... eklektikus. Olyan érzésünk volt, mintha többen állították volna össze a hely stílusát, viszont mindenki mást kedvelt, ezért bevették az összeset. A legszembetűnőbb a modern, egyszerű vonalakkal operáló bútorzat, a bőrkanapék mellett kimondottan a mai stílust követő székeket és egyszerű fa asztalokat találunk. Ez eddig még passzol – habár többen is giccsesnek találták – viszont a bárpult, az itt-ott kilátszó téglafal, a bejárat fölött található „kancsós óra”, illetve az egyik sarokban elhelyezett távol-keleti fadísz valahogy semmiképp sem talál az összképbe.

Mi azért erre az estére megbékéltünk a stílus milyenségével, viszont többünk szerint is eléggé zavaró egy kocsmában a tévé – főleg, hogy kettő is van belőle, ami egy kellemes társalgás megrontója lehet, lévén, hogy magára vonja a figyelmet. A tartalom ami átjön belőle az megint csak kérdéses, ottjártunkkor előbb egy beazonosíthatatlan sporteseményt követhettünk figyelemmel, majd később zenei csatornára váltottak.

Minden vendéglátóipari helyiség egyik sarkalatos pontja a felszolgálás minősége, illetve a pincérek kedvessége, pontossága ésatöbbi. Ilyen téren átlagosan teljesített az Első Emelet, pillanatokon belül ott termet a felszolgáló hölgy és a rendelt italok is hamar megérkeztek. A későbbiekben még befutott pár haver, ők egy picit többet kellett várjanak, de nem tapasztaltunk kirívó késést.

Ha már itt voltunk akkor persze ittunk is – főleg a koktélokat és a kávé-különlegességeket pécéztük ki, hiszen ez tehet egyedivé egy ilyen helyet. A koktélokban sajnos csalódnunk kellett: a Bloody Mary túlzottan savanyú meg talán igen sűrű is volt, a Mojito pedig vadító zöld színben pompázott – ez előtt teljesen értetlenül állunk a mai napig.

A kávék listájáról sajnos nem tudták kihozni azt, amire a legjobban vágytunk, mert hiányzott egy alapanyag. Ehelyett kértünk egy másikat ami igencsak finomra sikerült, a jegeskávét pedig külön dicséret illeti.

A berendezés és a pincérek elegánsra hajazó öltözete egy magasabb árkategóriát sugall, viszont nem kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, az árak normál színvonalon vannak. A sokak által kedvelt Hargita sört például már 2.9-ért megkaphatjuk, a koktélok 10 lej körül alakulnak. Általánosságban elmondható, hogy a saját készítésű italok egy nagyon kevéssel az udvarhelyi átlag fölött vannak, viszont a palackozott termékek sok esetben olcsóbbak mint máshol.

A mosdó sokat el tud árulni minden helyről, az Első Emelet itt ismét az átlagos kategóriába esik. Tiszta, talán kicsit kevés az egy mosdókagyló a két vécéhez, de bőven az elviselhető határokon belül van, ezzel valószínűleg nem lesz senkinek problémája.

Összegzésként elmondható, hogy az Első Emelet egyáltalán nem rossz hely, amennyiben el tudunk tekinteni a stílusától. Ez a ráerőltetett elegancia meg modernség furcsán vegyül oda nem illő elemekkel, így egy elég össze-vissza valamit kapunk. Ettől függetlenül persze nem kell leírni a helyet, már most is jól tudja érezni magát egy nagyobb társaság ha figyelmen kívül hagyja a tévét. Nyilván ha pont meccset nézni megyünk, akkor ez rögtön pozitívummá alakul át, szóval helyzettől függően az Első Emelet egy jó hely lehet az este eltöltésére.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2009-10-19 17:24:10
Gondolom, a Kalaposról van szó. Vagy tévedek?
avatar
Csedo
2009-12-04 19:32:35
En valameik nap este tartozkodtam eme csodalatos helyen es sikerult 2 oran keresztul valami abszurdisztani Best Dance radiot halgatnom, fortelem. Ha a kiszolgalok eves keseseit kiszamoljuk biztos veri a CFR -t. Legkozelebb a masodikra megyek !
avatar
szasza
2009-10-19 17:48:07
re:
avatar
pek
Gondolom, a Kalaposról van szó. Vagy tévedek?
Mármint a cikkben? Nem, az Első Emelet kávézó a régi Kalapos helyén nyílt, az meg átköltözött az utca másik oldalára, pont szembe.
avatar
leeanne
2009-10-20 09:25:24
nagyreszt egyetertek... korrekt bemutato. De szerintem, a pincerek az elso emeletben atlaogsnal jobb osztalyzatot erdemelnek, tobszor latogattam mar az Elso emeletet, de mindig azt tapasztaltam, hogy elozekenyek es kedvesek, szerintem ez sokat szamit...:)
avatar
leeanne
2009-10-20 09:27:26
ja... es en mar cigarettaztam abban a bizonyos nemdohanyzoban, tobbekkel egyutt...
avatar
zoliii90
2009-10-21 12:08:51
Hat igen ezzel nagyreszt enis egyet ertek..ha valaki eltudja viselni azt a giccses stilust akkor valoban egy kellemes hely tud lenni..a pincerekrol meg annyit h mikor en jartam ott 5 percet vartunk a kiszolgalasra de senki sehol es mivel elegge kenyelmetlenul ereztuk magunkat a hely stilusa miatt el is menntunk..
Kivancsi vagyok a kovetkezore:D
avatar
Nyiru
2009-10-21 22:11:32
re:
ez nagyon szomoru!!! tisztaban vagy azzal hogy vannak olyan emberek is akik nem cigiznek!!??? semmi problema, cigizzel de legyel tisztelettel masokra.
avatar
boszika
2010-01-24 20:40:01
abszordusztani?? szerintem nem lehetne olyan zenet valasztani egy kocsmaba ami mindenkinek megfelelne, bizunk az emberek toleranciajaban. ha tudsz valami jobb radiot kedves Csedo legyszives javasold a pultnal :)
ha tenyleg annyira zavar a hely stilusa amit egyebkent egy bukaresti hires epitesz tervezett akkor valassz masik kocsmat hisz udvarhelyen van 1001, de nem biztos hogy utni fogja ezt a szinvonalat :)
szerintem pedig elegge osszecsapott bemutato, merthogy nem ket teve van hanem harom es mindket terem dohanyzo amit tablak is jeleznek.
Csedotol es Zoliii90-tol pedig elnezest szeretnek kerni a kolleganoim neveben is hogy nem szolgaltuk ki idoben, de igyekszunk es bar ketten vagyunk nem mindig sikerul idoben kiszolgalni mindenkit.
a tevenek pedig nem a figyelem elvonasa a lenyeg hanem a meccsek miatt van, egyebkent a vendegek szoktak kerni hogy kapcsoljuk be :)
leeanne koszi szepen :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."