Országos » Gazdaság

Havonta átlagosan 70-80 lejt költünk telekommunikációra

A Digital Cable Systems (DCS) felmérést végzett, miszerint nem költünk sokat telekommunikációs szolgáltatásokra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

kabel
kabel
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. augusztus 28., 13:57
0 hozzászólás. 


A román állampolgárok havonta átlagosan 70-80 lejt szánnak telefonra, televízióra és internet-hozzáférésre, ami körülbelül 8 százalékát teszi ki egy család teljes költségvetésének - mondta Dinu Malacopol a Digital Cable Systems igazgatója, egy, a cégük által végzett kutatásra hivatkozva. A DCS arra jutott, hogy ez az összeg sokkal kevesebb, mint a Nyugat-európai államokban, ahol a három szolgáltatás ára 60-80 euró között mozog.

A DCS illetékesei elmondták, hogy Romániában a telekommunikációs szolgáltatások ára átlagosan 25-30%-át teszi ki a Nyugat-Európában alkalmazott tarifáknak. “Románia továbbra is egy árak által irányított piac minden telekommunikációs szolgáltatás és termék esetén. Mindent összevetve az elmúlt évben megfigyelhető volt egy növekedés a kliensek elvárásaiban a szolgáltatások minőségét és tulajdonságait illetően. Habár a lefedettségi szint 100% fölött van egyes szolgáltatástípusok esetén (mint amilyen a mobil telekommunikáció is), a Román piacnak még mindig nagy növekedési potenciálja van a telefon-internet-tv szolgáltatások terén” – nyilatkozta Dinu Malacopol.

A Digital Cable Systems adatai rámutattak, hogy jelenleg a romániai háztartások minimum 60%-ban van kábeles- vagy műholdas televízió szolgáltatás, 25%-uk van az internetre csatlakoztatva, a vezetékes telefonnal rendelkezők aránya pedig szintén 25% körüli. A DCS vezetékes televízió-, telefon- és internet-szolgáltatást biztosít, úgy üzleti, mint otthoni felhasználók részére.

Forrás: Financiarul

címkék: tv internet telefon

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."