Országos » Gazdaság

Nőtt a kiskereskedők forgalma

Tavaly 8,9 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom volumene az előző évhez képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

bevasrlo
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 04., 12:58
0 hozzászólás. 

A növekedés főként az élelmiszer, ital és dohánytermékek eladásának 19,1 százalékos fellendülésének tudható be. Az üzemanyag értékesítés 5,8 százalékkal nőtt, a nem élelmiszer jellegű termékeké pedig 2,8 százalékkal emelkedett.

Decemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 15,5 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál, az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítése több mint 23 százalékkal szárnyalta túl az előző év decemberit, ugyanakkor az üzemanyag-eladás 9,5 százalékkal visszaesett.

Azért ugrott meg a kiskereskedelmi forgalom, mert a múlt év közepétől kiterjesztették valamennyi élelmiszerre a 9 százalékos kedvezményes általános forgalmi adót.

Elemzők arra számítanak, hogy az idén is a fogyasztás lesz a román gazdaság fő növekedési hajtóereje, ugyanis az év elejétől négy százalékponttal, 20 százalékra csökkentették az általános áfakulcsot. A román kormány az idén a bruttó hazai termék 4,1 százalékos bővülésére számít.

 

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."