Országos » Gazdaság

Bezárhatnak hétvégére az üzletek

A hipermarketek hétvégi zárva tartását és az üzletekben a hazai termékek arányának növelését javasolta kedden a mezőgazdasági miniszter a parlamentben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

hipermarket kikep
hipermarket kikep
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 25., 12:26
0 hozzászólás. 

Achim Irimescu tárcavezető a képviselőház mezőgazdasági bizottságában nyilatkozott erről. Kifejtette: minden bizonnyal az intézkedés nem lenne a hipermarketek ínyére, de Európa nagy részében az üzletek általában este fél 7-kor zárnak, hétvégén pedig nem nyitnak ki. Romániában jelenleg a hipermarketek este 10-11-ig nyitva vannak a hét minden napján.

A miniszter elismerte, hogy a vásárlók egy része hétvégén, késői órákban szeret vásárolni, de ez szerinte nem teszi indokolttá a hétvégi nyitva tartást. Szerinte a hipermarketek nagyon jól élnek itthon, és a kormány közös frontot alakíthat ki a parlamenttel ebben a kérdésben.

A miniszter kijelentette: azt az indítványt is támogatja, hogy a szupermarketekben a hazai termékek aránya legyen kötelezően 51 százalék. Hozzátette, télen a gyümölcsök és zöldségek esetében nem biztos, hogy teljesíthető az arány, de az általános elv hasznos és támogatja.

A képviselőház mezőgazdasági szakbizottsága kedden egy úgynevezett albizottság létesítéséről határozott, amely megvizsgálja majd ezeket a javaslatokat.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."