Országos » Gazdaság

Ők az ország legnagyobb adósai

Közel 180 ezer magánszemély tartozik jelentős összeggel az államnak. Az ANAF közzétette a listát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Több milliárd lejre rúg az ország tartozása
Több milliárd lejre rúg az ország tartozása
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. május 18., 15:10
0 hozzászólás. 

A legnagyobb hátralékkal rendelkező cégek lajstroma után az Országos Adó- és Pénzügyi Hatóság (ANAF) közzétette az 1500 lejnél nagyobb adótartozást felhalmozott magánszemélyek listáját is.

A szégyenlista közel 180 ezer adós nevét tartalmazza. Az első helyen Robert Negoiţă, Bukarest harmadik kerületének polgármestere áll, aki több mint 232 millió lejes adósságot halmazott fel az állam felé. De szerepel a listán Mihály király is, akinek a tartozása meghaladja a 4 millió lejt.

A lista a minisztérium nyilvános adatbázisában elérhető. A honlapon található információk szerint az összadósság mintegy 3,4 milliárd lejre rúg, beleszámítva a gazdasági tevékenység után fizetendő adók hiányát is. Az állami szerv ebből 2,3 milliárdot tudott behajtani.

További érdekesség, hogy George (Gigi) Becali közel 4 millió lejjel tartozik az adóhatóságnak, a Nép Ügyvédje, Victor Ciorbea és felesége pedig összesen félmillió lej adóhátralékot halmozott fel. A listán továbbá szerepel Elena Băsescu, Traian Băsescu volt államfő lánya és Elena Udrea képviselő is, mindketten 20 ezer lejnél nagyobb összeggel tartoznak. Eugen Teodorovici volt pénzügyminiszternek pedig közel 74 ezer lejes adóhátraléka van.

A hatóság korábban a nagy-, a közép-, és a kisvállalatok szégyenlistáját is nyilvánosságra hozta. A vállalatok szégyenlistájának a tartozás mértéke szerinti első három helyén a European Food, a Román Közszolgálati Televízió és a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum díszeleg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."