Országos » Gazdaság

5 milliárd eurót buktunk a sztrádaépítések késésével

Országunk 5 milliárd eurós külföldi beruházást potyázott el az autópálya-építések késlekedésével – mérték fel a gazdasági szakemberek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

autopalya2
autopalya2
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2009. szeptember 29., 14:08
0 hozzászólás. 


Romániában jelenleg 281 km autópálya használható: Bukarest-Piteşti (A1) és Bukarest-Cernavoda közötti útvonal (A2), illetve Piteşti körüli körgyűrű 15 km-es szakasza. Ezek közül az A1-es jelzésű sztráda „csábított” eddig külföldi tőkét, a 130 km-es útszakaszon az utóbbi években egymilliárd eurós beruházást viteleztek ki.

autopalya2

Az elemzők szerint ugyanennyi pénzt hozna a fővárostól Konstancáig nyúló autópálya, ami jelenleg csak Cernavodáig terjed (a tengerparti városig még kellene 51 km).

A megvalósítási tervezetek ellenére még nincs kész a Bukarest-Ploieşti közötti 62 km-es útvonal, várat magára az Aranyosgyéres-Gyalu közötti 52 km-es szakasz, ami az észak-erdélyi autópályához fog tartozni. Szintén nem épült meg a 32 km-es Temesvár-Arad sztráda, vagy a 26 km-es Bukaresti körgyűrű.

A gazdasági szakértők véleménye szerint, ha ezek tervezett időre elkészültek volna, 5 milliárd eurós befektetést vonzottak volna az országba. Számításaikat az eddig tapasztalt beruházási mértékekre alapozták.

Forrás:MTI



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."