100 kilométer autópályával ünneplünk

100 kilométernyi autópálya használatba adásával kíván hozzájárulni a nagy román egyesülés századik évfordulójának megünnepléséhez a CNAIR. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

autopalya
Év végéig több szakaszt is átadnának. Méltó ünneplés?! FOTÓ: Mediafax
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. augusztus 13., 08:21
1 hozzászólás. 

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság vezérigazgatója, Narcis Neaga szerint  a szállításügyi minisztériumnak és a CNAIR-nak is hozzá kell járulnia valamilyen módon a centenáriumhoz, ezért tűzték ki célul legalább 100 km-nyi autópálya átadását az év végéig.

Aztán hogy végül 106 vagy 104 lesz, nem fontos, de el kell érnünk a 100-at” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a CNAIR vezetője.

Nagyok a tervek

A vezérigazgató hozzátette, terveik szerint év végéig átadják a forgalomnak az Aranyosgyéres–Marosugra–Marosvásárhely sztrádaszakasz 1-es és 2-es, illetve a Lugos és Déva közötti autópálya-szakasz 3-as és 4-es jelzésű részét.

„Ugyanakkor befejezzük a Szamoson átívelő hidat, hogy tudjuk összekötni a tordai csomópontot a Gyalu és Magyarnádas közötti, csaknem 9 km-es szakasszal, amely már elkészült és átvettük, de még nem adtuk használatba. Nagyjából ezek lennének. Ha ezekhez még hozzáadjuk a már átadott két pályaszakaszt (a Szászsebes és Torda közötti sztráda 3-as és 4-es jelzésű részét - szerk. megj.), elérjük a kicsivel több mint 100 km-t” – fogalmazott.

Narcis Neaga becslései szerint 2025-2030-ra várható, hogy autópályák fogják összekötni Erdély történelmi régióit.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2018-08-16 22:42:17
Persze, lezárnak 100 kilométernyit, majd újra átadják.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."