Országos » Gazdaság

Az RMDSZ nem ért egyet a 2 éves gyereknevelési támogatás csökkentésével

A szövetség álláspontja szerint a gyereknevelési támogatás időtartama továbbra is két év kell legyen – nyilatkozta Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 30., 14:32
2 hozzászólás. 

Szerinte a Munkaügyi Minisztérium által javasolt törvénymódosítást alaposan át kell nézni és alternatív megoldásokat kell találni. „Lehetőséget kell találni arra, hogy a gyereknevelési támogatás átruházható legyen az apára vagy a nagyszülőkre, mert biztosítani kell a lehetőséget azon kismamák számára is, akik hamarabb vissza szeretnének térni munkahelyükre. A gyerek fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy az első két évet családi környezetben töltse.

Az RMDSZ-nek az az álláspontja, hogy a gyes időtartama nem kell csökkenjen. Amennyiben a minisztérium úgy látja, hogy megszorító, spórolási intézkedésekre van szükség, akkor beszélhetünk arról, hogy töröljék el a jelenlegi, a fizetés 85%-át biztosító gyest, és állapítsunk meg egy felső határértéket, egy fix összeget, erről egyeztethetünk" - mondta Kelemen Hunor.

A kulturális miniszter hozzátette, csütörtökön vagy hétfőn a koalíciós egyeztetések során mindenképpen terítékre kerül ez a kérdés, addigra az RMDSZ szakemberei is összeállítanak egy törvénymódosítási javaslatot, amely az említett feltételeket tartalmazza.

„A Demokrata-Liberális Párt Ioan Botiș munkaügyi minisztert bízta meg ezzel a törvénymódosítással, ez azonban nem a végleges változat. A koalíciós egyeztetések során megvitatjuk az RMDSZ álláspontját és a függetlenekét (UNPR) is." – jelentette ki Kelemen Hunor.

Sajtóközlemény


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Izabella
2010-12-01 15:32:43
A roman allam mindenbe azt csinal amit akar.senki velemenye nem erdekli.Az anya megszuli gyereket es mikor eltelik egy ev bejelentik hogy visszaveszik a penzet.Meg azt is lenyeli erre bejelntik hogy egy ev lesz e gyerekneveles.Es ezek utan valalj gyereket se penzt nem kapsz se legalabb otthon maradj nevelni majd az utca felneveli s akkor csodalkozunk hogy nem birnak magukkal.De arra van penz hogy a fiataloknak mozijegyet adjanak hogy a csaladdal legyenek de egy 18 eves mar egyedul is elboldogul jobban mint egy 1 eves.
avatar
gazsi
2010-12-04 08:49:39
Az UDMR nem ért egyet a 2 éves gyereknevelési támogatás csökkentésével, de...., csakis és csakis a magyar választópolgárok érdekeit tartva szem előtt, és csakis de csakis azért, hogy ebben a krizis helyzetben nehogy túlzott ellenszegülésével még egy kormányválságot is szerencsétlen honfitársai nyakába hozzon meg fogja szavazni, pont úgy, ahogy azt a koaliciós partnere előterjeszti. De hangsúlyozom, csakis kötelezettségtudatból, felelősségérzetből, áldozatvállalásból. Ha ezt a magyar anyukák és általában a családok nem értékelik hálátlanok, és politikai elfogultságból teszik.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."