Országos » Gazdaság

Természetes az adócsalás Romániában

Nincs egyensúlyban a román adórendszer, mert túlzottan sok adót vet ki a munkára, míg a tőkét kisebb adóval sújtja, mint általában az európai országok - jelentette ki Florin Pogonaru, a romániai üzletemberek egyesületének elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 07., 09:26
4 hozzászólás. 


Így természetes adócsalás alakul ki, mivel az emberek inkább osztalékként vagy borítékban szeretik felvenni a fizetésük – számol be a manna.ro.

Az üzletember azt is kihangsúlyozta a jegybank szervezte szemináriumon, hogy komoly hiányosságot jelent az európai pénzalapok gyenge lehívása, amin a szektorban dolgozó köztisztviselők ösztönzésével lehetne javítani. Ezt a szakterületen kiépített struktúrák egyszerűsítése és magánosítása követhetné, mint sok más országban, mutatott rá Pogonaru.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2010-12-07 10:22:57
Meg egy par sort hozzafuznek:
1. 30 eves vagyok, a varhato elettartam a velem egy idos ferfiaknal 68ev, a varhato nyugdijkorhatar 71ev. nyugdijjarulekot ezert nem szivesen fizetek... csak amennyit muszaj.
2. egeszsegugyi biztositast meg szinten nincs miert fizetni mert ugyis mindent kifizetsz zsebbe orvost, apolot, gyogyszert, mutetet
3. plussz a kozpenzeket ugy kezelik a politikusaink mint a sajatjukat, sot meg el is dicsekednek vele ha epitenek egy korforgalmat....NEM AZT MI ADOFIZETOK EPITJUK ok csak lenyulnak belole 5%-10%-ot
avatar
olvaso
2010-12-07 10:39:08
En nagyon orvendenek, ha CSAK 5%-ot nyulnanak le a politikusok.
Amugy teljesen eggyetertek a hozzaszolassal, mivel hasonlo helyzetben vagyok.
avatar
Magor
2010-12-07 11:58:26
Remény
Végre eljött az idő. Megérett Udvarhely lakossága. Ennek örömére új alapokra kell helyezni a vezetőink iránt érzett tiszteletet. Javaslom, hogy körforgalom közepére helyezzünk el 3 szobrot, mint Verestóói(APA), SZ. Jenőke(FIÚ), Bunti Levi(SZENTLÉLEK). Megérdemlik a sok jó tettükért, a becsületes munkáért, a város felvirágoztatásáért. Az avató ünnepségen Kakó Banda mondd beszédet Szőke Lászlóval,hangsúlyozva az együttélés fontosságát, majd a finálé, amikor az un. udvarhelyi Maffia, elénekli a jól ismert EDDA slágert,...Egyszer elhagyom a várost cimmel... És Udvarhely megint bekerül a DUNA TV-be. jjjeeesszzzzz:) Én a be nem fizetett adóm 8.65-%-át fel is ajánlom a cél elérése érdekében:)
avatar
nagydd
2010-12-08 07:43:33
Egyetértek Magorral és taylorral is ,mindketten a lényeget tapogatjátok.Annyit még hozzáfűznék,hogy amig a cégek 90% a kettős könyvelést használ és ezt a pénzügyesekkel kézen fogva hajtják végre (sok esetben a finánc súgja meg mit kell tenni),addig nem fog ez megváltozni.Az így be nem fizetett pénzek hiányoznak nagyon és emiatt is kell megszorító intézkedéseket hoznia a kormánynak.Erről is mindenki tud ,de senki nem beszél róla.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."