Országos » Gazdaság

Milliárdokkal tartoznak az állami vállalatok

A kormány és az IMF közti keddi tárgyalásokon szó esett a veszteségesen működő állami vállalatok sorsáról, az azoknak nyújtott állami támogatások mértékéről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 03., 13:05
0 hozzászólás. 


Az adóhatóság kedden tette közzé a legnagyobb adós állami vállalatok listáját, amely szerint a román államvasutak (CFR SA) tartozik legtöbb pénzzel az állami költségvetésnek - írja a manna.ro.

A CFR SA adóssága meghaladja az 1,725 milliárd lejt (több mint 400 millió euró), az országos kőszéntársaság (CNH) pedig 1,467 milliárd lejjel (350 millió euró) tartozik. Az IMF a mentehetetlenül veszteséges társaságok egy részének felszámolását, mások eredményességének javítását szorgalmazza.

Az IMF küldöttsége a Romániával 2009-ben megkötött, csaknem 20 milliárd értékű nemzetközi hitelmegállapodás soron következő felülvizsgálata céljából tartózkodik Bukarestben. A felek várhatóan a héten véglegesítik a szándéklevelet, amely tartalmazni fogja a Romániának az IMF-el szemben vállalt újabb kötelezettségeit, amelyek a következő hitelrészlet lehívásához szükségesek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."