Országos » Gazdaság

Tavaly kilenc évet késett a CFR

Pontosabban kilenc évnek megfelelő időt - összesen 4,53 millió percet. De ettől a pontosítástól még nem érzik jobban magukat az utasok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

cfr
A CFR-nek legalább 300 vagonnal kevesebb van a kocsiparkjában a szükségeshez képest.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. április 18., 15:13
0 hozzászólás. 

A vonatok évről-évre egyre több késést halmoznak fel, 2014-ben még 2,22 millió percet késtek, ami 2017-ben már duplájára nőtt.

Ennek egyik fő oka a vasúti pályák gyatra állapota, ami miatt a vonatok átlagban körülbelül 40 kilométer/órás sebességgel közlekednek. Az állami vasútvállalatnak évtizedek óta nincs pénze a nagyszabású beruházásokra, pályafelújításokra.

A Román Államvasutak (CFR) adatai szerint tavaly 70 esetben térítették meg az utasoknak a jegyár 25 vagy 50 százalékát a késések miatt, de ilyen jóvátételben csak azok részesülhettek, akik nemzetközi vonatokon utaztak és késett a járatuk.

A CFR közölte már korábban, hogy képtelen belföldön gyakorlatba ültetni az erre vonatkozó európai uniós irányelvet, hiszen ha valamennyi olyan utas jegyét részben megtérítenék, akinek a járata késett, a vállalat működésképtelenné válna.

Tavaly 54,3 millióra emelkedett az utasok száma az előző évi 52,9 millióhoz mérten, de a növekedés főleg annak köszönhető, hogy a kormány korlátlan ingyenességet biztosított az egyetemistáknak, ezért az egyetemi hallgatók sokkal többet utaznak, mint azelőtt. Az 54,3 millió utas 10 százalékát tették ki a diákok.

Az utasok számának megnövekedése miatt a vonatok zsúfoltak, hiszen a CFR-nek legalább 300 vagonnal kevesebb van a kocsiparkjában a szükségeshez képest.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."