Országos » Gazdaság

Gazdag a városi Mikulás

Átlagban 318 lejt költ Mikulás-ajándékokra az ország városi lakossága, a legnépszerűbb ajándékok az édességek és játékok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

mikulas
300 lejnél is többet költünk Fotó:illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. december 05., 14:46
0 hozzászólás. 

Egy piackutató cég felmérése alapján a városi lakosság 88,4 százaléka készül ajándékot vásárolni szeretteinek erre az alkalomra - derül ki az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott tanulmányból.

A tavalyi évhez hasonlóan a Szent Miklós napi ajándékozás a kisvárosokban elterjedtebb szokás (93,8%), a 100.000 fölötti lakosságú nagyvárosokban a megkérdezettek 88%-a válaszolta azt, hogy készül ajándékokat vásárolni erre a napra.

A közkedvelt ajándékok közé idén is az édességek (72,1%) és a játékok (49,2%) tartoznak, derült ki a Mednet Marketing Research Center felméréséből. A kutatásban részt vevő személyek ajándéklistája igencsak változatos, a legolcsóbb meglepetésektől (édességek, játékok, ruházati cikkek, gyümölcs) a legdrágább ajándékötletekig (háztartási cikkek, kommunikációs és elektronikai eszközök, kirándulások) sok minden szerepel a palettán.

A városon élők átlagosan 318 lejt költenek ajándékvásárlásra, ami kevéssel több a tavalyi keretösszegnél (305 lej). A kutatás azt is kimutatta, hogy sokan (43,8%) 100 és 250 lej közötti összeget szándékoznak elkölteni, a nagyvárosokban pedig átlagosan 321 lejt szánnak erre a célra.

Az országos felmérést november 23-28. között végezték, 800, 18 és 65 év közötti személy megkérdezésével.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."