Színes » Életmód

Már megint nem vettél semmit karácsonyra?

Van pár tippünk, hogy oldd meg az ajándékozást pénztárcabarát módon, a saját kezeiddel. Még nem késő elkezdeni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Patkany1
A haszonállat, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. december 19., 16:46
0 hozzászólás. 

Biztos vagyok benne, hogy vagyunk néhányan, akiknek feláll a hátán a szőr, ha kézműves ajándékot kell készíteni. Idén a szerkesztőségben húztuk ki azt a személyt, akit Mikulásra ajándékkal kell meglepnünk, és hogy ez ne legyen anyagilag megterhelő, a kézműves ajándékok mellett döntöttünk. Nem reagáltam le rosszul, sőt aranyosnak gondoltam a dolgot, akkor vert ki először a víz, amikor tényleg belegondoltam abba, hogy mit tudnék én készíteni a saját kezeimmel egy kolléganőmnek, hogy ő valóban örüljön annak.

Ó Pinterest, becsodás...

És persze jó szokásomhoz híven, az utolsó percben, utolsó mentőövként nyitottam meg a Pinterestet, hogy aztán az összes ajándékötletet lementsem a számítógépemre, és hogy aztán egyiket se csináljam meg ezek közül. De ha már ennyi vagány ajándékötletet találtam, gondoltam megosztom veletek is a legjobbakat, mert tényleg van egy-két zseniális, amit ráadásul használni is lehet.

A „te meg én" befőttesüveg

Jó, bevallom, van olyan is, amelyik inkább szép, mint hasznos, de kedves emléknek igazán hatásos, ha egy olyan személynek készíted, akivel kifejezetten jó kapcsolat van közöttetek. A „te meg én" befőttesüveg lényege, hogy egy hatalmas befőttesüveget egy egész évre elég üzenettel töltsél fel. Nem kell a más az ajándékhoz, mint egy hatalmas befőttesüveg, 365 cetli és elegendő idő ezek megírásához.

Boldogsagborkan

Az üzenetekből külön kategóriákat készíthetsz, mindenik kategóriát írd más színű cetlire. Például a kék lapocskákra egy-egy közös emléket írj rá, amelyen biztos, hogy mosolyogni fog az ajándékozott, lehet egy motiváló üzenetekkel teleírt köteg sárga lapocskákon, a zöld cetlikre ráírhatod, miért szereted az illetőt, a narancssárgákra véssél közös programokat, amiken az év folyamán együtt vesztek részt.

A kivitelezésnek csak a képzeleted szab határt, de jó az üveg oldalára öntapadós íven egy használati utasítást, útmutatót készíteni, amelyen azt is megjelölheted, milyen típusú üzenetet hordoznak a különböző színű cetlik. A fenti képen láthatod, még befőttesüveg sem kötelező hozzá.

A haszonállatok

A következő ajándékötletet nem a Pinteresten kaptam, de a horgolt patkánykönyvjelző nálam az idei ünnepek egyik tuti befutója. Mondanám, hogy lehetetlen elkészíteni, ha nem kaptam volna egyet édesanyámtól, aki horgolt már egy-két édiséget, de csak hobbiszintű horgolónak mondja magát.

Patkany2

Persze, ezt nem olyan könnyű kivitelezni, mint az előbbi boldogságborkánt, de ha még ma rendberakod magad a horgolás alapjaival, és holnap nekifogsz, talán sikerül elkészítened a kilapított patkányt is. Itt megtalálod a horgolás alapjait, ha neked könnyebb, a Youtube-on is kapsz oktatóvideót. Itt olvashatod a patkány elkészítési módját, ha megvannak az alapok. Ne habozz! Én imádom a sajátom.

Van még egy tuti állatos ötletünk, ehhez viszont nem a horgolás alapjaira, hanem egy dekopírfűrészre lesz szükséged. Ha te is szeretsz videókat nézni az elfordított okostelefonodról, tudod, hogy mennyire nem lehet sehova megállítani tisztességesen azt, mert hiába támasztod ki bármivel, úgyis lecsúszik. Ha az ajándékozottról tudod, hogy ő is szeret a YouTube-on szörfölni a telefonjával, akkor az biztos, hogy rendkívül fog örülni a következő ceruzatartónak, amelyre végre nyugodtan ráhelyezheti a telefonját.

elefant

A kiselefánt elkészítéséhez nincs más dolgot, mint kimérni, rajzolni, fűrészelni (lehetőleg dekopírral), festeni, lakkozni, összeilleszteni az itt található útmutató és méretek alapján. Nagyszerű ajándék a magunkfajta okostelefonozóknak.

Az okos műanyag

Ha már az okostelefonoknál járunk, a másik nagyszerű ajándék a tusfürdős, vagy samponos dobozból készült tartó, amivel nagyon egyszerű lesz bármilyen áramforrásnál tölteni a telefont.

telefontolto

Ezt egy műanyag tusfürdős palackból készítheted el, de létezik például a farmernadrág zsebéből készült verziója is. Ide kattintva eléred az elkészítés módjának pontról pontra való leírását, nincs más dolgod, mint szerezni egy üres tusfürdős palackot, egy ollót, egy darab csiszolópapírt, a tartó mintájául szolgáló anyagdarabot és erős ragasztót, majd követni az útmutatót.

A telefonhoz fülhallgató jár, a fülhallgatókkal, pontosabban azok folyton összegabaolyodó kábeleivel csak a baj van. Immár erre is megvan a megoldás, és nem hiszed el, hogy csupán egy parafadugó fog neked segíteni.

fulestarto

Azt hiszem, útmutatás sem kell az elkészítéséhez, csupán a parafadugó egyik oldalán egy lyukat, a másikon egy vájatot vágnunk. Praktikus fülhallgatótartót akkor is tudsz készíteni, ha egy felesleges bőrdarabod van, nézd meg hogyan. És akkor is, ha éppen néhány tekercs színes fonalad és nem okoz gondot a fonás, ennek itt nézhetsz utána. Ha fontos, hogy anyagiakat is fektess a kapcsolatotokba karácsonykor és ez így túl olcsó, akkor megveheted a fülhallgatót is mellé.

Ha még mindig nem látod lehetőségét, hogy valóban hasznos, vagy szép kézzel készített ajándékkal lepd meg szeretteid, böngéssz te is a Pinteresten, ha még akkor sem, akkor azonnal indulj útnak, mert rengetegen vannak az üzletekben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."