Itthon » Művelődés

Tiritarka: a közös éneklés öröme

Felcsendültek a régi dalok, előkerültek a régi képkockák – a Tiritarka hangverseny 20. évfordulóját ünnepelték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Simo_Margit
Simo_Margit
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2009. december 19., 09:03
0 hozzászólás. 


A székelykeresztúri Lukács András Sportcsarnokban népes közönség gyűlt össze december 19-én. A 20. Tiritarka ünnepi hangversenyt Simó Margit zenetanárnő részéről komoly előkészületek előzték, kitartó munkájának meg is lett a gyümölcse.

Tiritarka_2

A Petőfi Sándor Általános Iskola húsz éve megalakult Gyermeklánc kórusát mindvégig a Pro Cultura-díjas zenetanárnő vezette. Az iskolai évfolyamokkal cserélődő csapat rengeteg erdélyi és magyarországi fellépést tudhat maga mögött, fennállásuk óta a városi rendezvények kiemelkedő színfoltja.

A pénteki találkozón Simó Ildikó iskolaigazgató, Köblös Domokos alpolgármester és Benyovszki Lajos volt polgármester rövid felszólalásaikban a kórus és karnagyának érdemeit méltatták. Ezután a Tiritarka hagyományos forgatókönyve szerint zajlott a hangverseny, közbeékelve kisebb-nagyobb meglepetéseket.

Két és fél órába sok minden belefért. A Gyermeklánc kórus legifjabb, székelyruhába bújt tagjai népek zenéjéből válogatott összeállítást, majd népdalcsokrot énekelt. Néhány dal erejéig a volt kórustagok is pódiumra léptek, könnyeket csalva egykori karnagyuk szemébe.

Simo_Margit

Erre az alkalomra készült egy emlékfilm is, válogatás a húsz év műsoraiból – ebből rövid bejátszást láthattunk. Az est nagy meglepetéseként egy amerikai meghívott vendéget konferáltak fel: a hosszú szőke parókával, zöld ballonkabátban érkező napszemüveges „tengeren túli” mindenkiben gyanút keltett. A Rock My Soul című dalba belekezdve, kiderült, hogy maga Simó Margit tanárnő viccelődik a hallgatósággal. Remekül játszotta szerepét, mindenki jól szórakozott.

Legvégén karácsonyra hangolódva ünnepi dalok csendültek fel, amibe a közönség is bekapcsolódott, a székelyruhás lányok pedig gyertyákat, meleg italt és kalácsot osztottak szét a tömegben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."