Sport » Foci

Elkezdődött Keresztúr kupamenetelése

Már az első körben kiesett a Székelyudvarhelyi FC a Román Kupából. Székelykeresztúron szenvedtek vereséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

kereszturszfc 4
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. augusztus 02., 05:40
1 hozzászólás. 

A Hargita megyei bajnokcsapat Székelykeresztúri Egyesülés SK egy nagyon kemény ellenfélnek számít a Román Kupa országos szakaszában a harmadosztályú együttesek számára. A tavalyi szezonban a harmadik körig meneteltek, ahol a Kolozsvári Sanatatea állította meg őket. Továbbjutás esetén a Nagyváradi Luceafarul következett volna, majd a Gigi Becali Steaua-ja.

Egy évvel korábban a második kör jelentette a megállást, míg három éve a harmadik körben a jelenleg az élvonalban játszó Sepsi OSK-n is túljutottak, és csak a negyedik körben ”szálltak” ki a sorozatból.

kereszturszfc 5

A 2018-2019-es idény országos szakaszának első fordulójában a Székelyudvarhelyi FC volt a keresztúriak ellenfele. A délután fél hattól rendezett találkozóra akárcsak a korábbi években, ezúttal is sokan kilátogattak a Stadion utcai lelátókra. Több mint négyszázan foglaltak helyet, ami helyi szinten népes szurkolótábornak mondható.

Nagyon fiatal játékoskerettel kezdték az udvarhelyiek a tapasztalt keresztúriak elleni találkozót. Teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, ám Klein hatalmas bravúrral mentette az első kapura lövést. A 16. percben született az első találat. A hazaiaktól Török Szilárd tökéletes szabadrúgásból szerezte meg a hazaiaknak a vezetést, ami nem tartott sokáig, a 28. percben Bogdan Mintaș értékesített egy kérdéses büntetőt. A félidőre mégis a keresztúriak mentek előnnyel, egy szögletet követően Dézsi Csaba fejjel talált be Simó Dávid Attila kapujába.

kereszturszfc 1

A második félidőben sem unatkozott a nagyszámú közönség. Az udvarhelyiek a 76. percben Főcze Endre találatával egyenlítettek, majd a rendes játékidő utolsó percében megszerezték a vezetést is. Ezúttal is Főcze volt a befejező ember.

"Megkíméltek ezek még egy meccstől" – jött a bánatos panasz egy idősebb keresztúri szurkolótól, majd több tízen el is indultak haza. Talán ezt vette észre Bokor Zoltán a ráadás utolsó másodpercében, és távolról egy nagyon jó lövéssel hosszabbításra küldte a találkozót.

kereszturszfc 3

A kétszer tizenöt perces ráadás következett, ahol mindkét csapat előtt több lehetőség adódott a gólszerzésre. A győztes találatot végül a keresztúriaktól Báró István szerezte meg a 110. percben. Erre már nem érkezett válasz az udvarhelyiektől, a hazaiak 4–3-ra nyertek, és várhatják a kupasorozat második körének sorsolását.

Labdarúgó Román Kupa, első kör:

Székelykeresztúri Egyesülés–Székelyudvarhelyi FC 4–3 hosszabbítás után (2–1, 3–3, 3–3), Gólszerzők: Török (16.), Dézsi (35.), Bokor (90+4.), Báró (110.), illetve Mintaș (28.), Főcze (76., 90.).

Székelykeresztúri Egyesülés: Klein László – Bokor Zoltán, Dézsi Csaba, Rózsa Árpád, Török Szilárd (Fodor Attila, 70.), Bilibók Zoltán, Báró István, Szőcs Loránd, Kovács Ákos (Molnár Csaba, 73.), Vékás Barna, Lázár Zsolt.

Székelyudvarhelyi FC: Simó Dávid Attila – Bálint Rajmond, Balázsi Attila, Alexandru Ichim, Bíró Zoltán, Daniel Chifu, Györgydeák Apor, Főcze Endre, Csifó István, Máté Richárd (Schram Péter, 46.), Bogdan Mintaș.

 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-08-02 09:49:03
A régi udarhelyi futbalisták bizony csak köpnek egyet erre a mai töketlen társaságra.
A szitásfalusi csapat hülyét csinál az agyonsztárolt falábúakból. Évek óta.
Pénzzel, stadionnal nem lehet tehetséget szülni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."