Itthon » Művelődés

Kis mesemondók nagy estje

Gyerekek, szülők és a felkészítő óvónők, tanárok bérelték ki ma este a Művelődési Ház koncerttermét, hiszen lezárult a Benedek Elek Mesemondó Verseny első szakasza.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

mesemondo11
mesemondo11
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 12., 20:20
0 hozzászólás. 


Rövid klasszikusgitár-szóló után Elekes Gyula, a Művelődési Ház igazgatója vette kezébe a mikrofont, így elkezdődött a mesemondók gálaestje.

A fentebb említett intézmény, a Polgármesteri Hivatal és a Kölyökpark által meghirdetett Benedek Elek verseny a végéhez ért, már ami a kisebbeket illeti. A tegnap összeült zsűri értékelt, így ma este hat órától gazdára találtak a szebbnél szebb nyeremények. Győztest hirdettek három csoportban: előkészítő(óvódás), I.-II. illetve III.-IV. osztályos kategóriákban. Ahogy erről már korábban beszámoltunk az első helyezettek egy fantasztikus háromnapos budapesti kiránduláson vehetnek részt a felkészítő tanár/óvónő kíséretében, míg a második helyen végzők digitális fényképezőgépben részesülnek, de a harmadikoknak sem kellett keseregni, hisz ők egy MP3 lejátszó boldog tulajdonosai lehettek. Díjazták a negyedik illetve az ötödik helyen végzőket is, ők könyvjutalomban részesültek, de mindenki megkapta a maga olvasnivalóját.

A díjakat dr. Fekete Éva, a Kölyökpark tulajdonosa, és Farkas György, a Polgármesteri Hivatal képviselője adta át.

mesemondo04
dr. Fekete Éva és Farkas György

Az előkészítő kategória ötödik helyén Szín Ferenc végzett a Ficánka Napköziből, negyedik lett Lukács Ágnes a Csicsergőből, az elképzelt dobogó harmadik fokára pedig Dániel Eszter állhatott - ő is a Csicsergőt erősíti. A második helyezett Maksai Katalin lett, aki Felsősófalváról érkezett, őt előzte meg a korondi Sükösd Dávid, aki mint minden első helyezett, elmondta a nyertes mesét.

mesemondo08
Sükösd Dávid

Az I.-II. osztályosok közül Pál Ernő Botond kapta az ötödiknek járó díjat, míg a negyedikért Balázs Szabolcsot dicsérték meg. Harmadik lett Szőke Zalán a Palló Imre Művészeti Iskolából. A második díjat Patakfalvi Zsolt, szintén a művészeti iskola tanulója vihette haza. Zsombori Bernadett állhatott a dobogó legfelső fokára, ő is egy igazi mesével, a győztessel kápráztatta el a közönséget.

mesemondo14
Zsombori Bernadett

A kicsik között a legnagyobb csoportban, a III-IV. osztályosok kategóriájában a felsőboldogfalvi Győrfi Tamást díjazták ötödikként, míg a negyediknek járó nyereményt a varsági Bálint Tímea vehette át. A Lengyelfalváról érkező Kovács Anita kapta a harmadik díjat, és a Palló Imre Művészeti Iskola tanulója Pál András Emil a másodikat. Kántor István, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója mondta el az est utolsó meséjét, hiszen ő kapta az első díjat. Az érdem persze nem csak a gyerekeké, nagy elismerés jár a felkészítőknek is.

mesemondo18
Kántor István

Itt még nem ért véget a mesemondók díjazása, az úgynevezett második fordulóban az V-VIII. osztályosokat és a gimnazistákat részesítik hasonló bánásmódban. A februárra meghirdetett gálaesten fellép a mesemondók leghíresebbike, Berecz András és a Csillag Születik korábbi győztese, Utasi Árpád.

Februárban tehát színvonalas körülmények között zárják a mesemondók megméretetését.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."