Itthon » Művelődés

Továbbáll a „Nyelvet öltünk” busz

Ma 16 órakor csukódtak az ajtók, avagy zárta kapuit a Petőfi Irodalmi Múzeum utazó kiállítása, amelynek következő állomása Csíkszereda.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

IMG_9695
IMG_9695
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 26., 19:00
0 hozzászólás. 


2009-ben a magyar nyelv éve jegyében, a nagy nyelvújító Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából indították útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Balassi Intézet közös, interaktív utazó kiállítását, a „Nyelvet öltünk” buszt. Tavaly Magyarországon és a Vajdaságban láthatták az érdeklődők a nyelvhasználatot és nyelvtörténetet játékosan bemutató tárlatot, míg idén Erdélyben jártak városról városra.

IMG_9691
Az utolsó látogatók

Az erdélyi turnén eddig itt Székelyudvarhelyen volt a legnagyobb érdeklődés a nyelvhasználattal, a nyelvtörténettel, a nyelvjárásokkal és a nyelvújítással foglalkozó anyag iránt, tudtuk meg Kőrös Kata buszkísérőtől, aki valójában a PIM könyvtárosa, de néhány állomás erejéig besegített az utazó kiállítás lebonyolításában. Mint elmondta 842 látogatót számlált a három napig Udvarhelyen, a Városi Könyvtár előtt, a Kőkereszt-téren állomásozó tárlat.

KorosiKata
Kőrösi Kata

Egyébként eddig 39 ezer szemlélődő járt a négykerekű magyar nyelvet bemutató expón. "A következő állomás Csíkszereda, mondta a buszkísérő", aki hozzátette: "utazás közben alakul az úticél". Sőt arra is volt példa, hogy visszatértek egy-egy helyszínre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."