Itthon » Közélet

Nagy felújítások jöhetnek a központban

Hét perc alatt 4 napirendi pontot daráltak le hétfő reggel a tanácsosok, még egy kávéra is alig volt idejük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

fotó: Lőrincz Csaba
fotó: Lőrincz Csaba
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2018. augusztus 14., 09:11
2 hozzászólás. 

A sajtót nem értesítették, de a Facebookon élőben közvetítették az önkormányzat rendkívüli tanácsülését.

Az első percek kávézással teltek, és azzal, hogy ki milyen értesítést nem kapott meg. Az MPP-s Péter Balázsról megtudtuk például, hogy nem néz minden nap felhőt. Talán mások sem, és így a 19-ből csak 13 tanácsos volt jelen, de határozatképesek voltak.

Az ülést Gálfi Árpád polgármester nyitotta meg, majd Péter Balázs vezette.

Zöld út a csereháti pályázatnak

Az első két napirendi pont előző határozatok módosításáról szól, a csereháti lakópark zöldövezetének kialakítását célzó európai uniós pályázat kapcsán döntöttek néhány változtatásról.

Az előszerződési fázisába érkezett pályázatról a gyulafehérvári regionális központból érkeztek észrevételek, például a 93/2018-as számú tanácsi határozatot úgy kell módosítani, hogy a Tulipán utca ne szerepeljen a pályázat mellékletében – magyarázta el Puskás Katalin, a polgármesteri hivatal fejlesztési és beruházási osztályának igazgatója.

Péter Balázs megjegyezte, semmi politikai háttere nincs a határozattervezetnek, melyet mindenki nevetve elfogadott.

A második napirendi pontban ugyanennek a pályázatnak a költségvetését hagyták jóvá némi módosítással: mivel egy tétel átkerült nem átszámolható költség kategóriába, ezért újból el kellett fogadnia a teljes költségvetést a tanácsnak. Mindenki támogatta.

Megkövezik a központot

A harmadik határozattervezet a Kőkereszt tér, Szentimre, Iskola utcák és környéküknek a felújításáról szólt, a történelmi városrészek kockakő, a Szentimre utcának a Kút utcától a Szent János utcáig tartó része aszfaltborítást kap. Az erről szóló tanulmány kitér a víz-szennyvíz-esővíz csatornázásra is az említett utcákban, a kábelek föld alá helyezésére azonban nem. A munkálatok értéke TVA-val együtt 10.119.000 lej, maga az építkezés 8.278.000 lej – ismerteti nagy vonalakban a határozattervezet lényegét Puskás Katalin.

Bíró Jolán koalíciós képviselő kérése, hogy ha lehet, a kockakővel kirakott részek ne olyanok legyenek, mint az Eötvös József utcában (a CEC Banktól a Tompa László utcáig tartó macskaköves utca), mert „az kirázza a lelkedet is". A tanácsosok megnyugtatják, hogy az azért rossz, mert régi, azt 21 éve építették, azóta csak foltokban volt javítva, ez volt Puskás Katalin első munkája a hivatalnál.

A negyedik napirendi pont a Bányai János Szakközépiskola távhőszolgálatra csatlakoztatása. Ezt már tavaly év elején jóváhagyták, a munkálatok egy részét el is végezték már, de változott a program módszertana, a nemzeti energetikai ügynökségnek láttamozást kell kiadnia, ahhoz pedig kell egy, külön erre a munkálatra szóló tanulmány, amit a tanácsnak el kell fogadnia, és ez is egyöntetűen megtörtént.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2018-08-14 11:13:47
Es cserehati parkolo nem kapott zold utat?
avatar
Fles
2018-08-15 13:48:40
ha ha
Ezért pénzt is kapnak?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."