Itthon » Művelődés

Megmerítkezni versben, élményekben

A Móra Ferenc Általános Iskola nevelőközössége és az azonos nevű alapítvány Gagyban május 28-án, pénteken szervezi a Móra Ferenc vers- és prózamondó versenyt a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal közösen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Gagy2009Mora
Gagy2009Mora
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 25., 10:33
0 hozzászólás. 


A kultúrotthonban 10 órától kezdődő ünnepségre (a belépés ingyenes) a Gaggyal szomszédos összes község iskolája meghívást kap a Küsmöd, Nyikó és Gagy mentéről, Solymosok vidékéről. A három korosztályban (elemisek és felső tagozatosok, illetve fiatalok) versenyzőknek kötelező módon elő kell adniuk a nagy magyar gyermekíró valamelyik versét vagy prózarészletét, illetve szabadon választott magyar verssel léphetnek színpadra.

Gagy2009Mora

A méltó díjakat helyi és környékbeli vállalkozók, intézmények, magánszemélyek adománya biztosítja. Az idei esemény mottójául a fiatal irodalomkedvelőknek a következő Móra-idézetet választották: „Nem fecske módra kell átsurranni a könyvön, meg is kell abban merülni.

A rendezvény idén válik nagykorúvá, tizennyolcadik alkalommal szolgálja a vidéki tanulók tehetségkutatását, a szép és igényes magyar beszédet egy olyan időszakban, amikor elárasztanak az idegen eredetű kifejezések, divathullámok, amikor erőtlenek és széthullóban vannak a helyi közösségek. Így hát a szép szó Gagyban ugyanazt jelenti, amit Móra Ferenc legismertebb művében, a Kincskereső kisködmönben így fogalmazott meg: „A kincset a szívében hordozza az ember”. Olvasható a szerkesztőségünkbe eljutatott levélben, melyben P. Buzogány Árpád a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont művelődés szervezője tájékoztat a vers- és prózamondó versenyről.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."