Itthon » Közélet

Lépcsőjavítási recept: a túrós piskóta

Van egy jó és egy rossz hírünk. A jó az, hogy felújítják a lépcsőt. A rossz az, hogy így.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tájseb a tömbház mellett
Tájseb a tömbház mellett
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. november 23., 17:34
0 hozzászólás. 

Felháborodtak a Móra Ferenc Általános Iskola melletti tömbházak lakói, miután sártenger lett a zöldövezetük. A lakók szerint gyalázatos, ami történt, az ápolgatott, rendezgetett zöldövezetet teljesen tönkretette az a cég, amely az iskolához vezető lépcsőt újítja fel. – Már nem ismerik a talicskát? – méltatlankodott az egyik szomszéd.

A térkövet, amellyel az iskolához vezető ösvényt rakják ki, az Építők utcában rakták le, és onnan hordták mini rakodógéppel a zöldövezeten át a rendeltetési helyéig. A helyszínen megtudtuk, a munkálatokat a városháza rendelte meg, a kivitelező a Korondi Árcsó kft., amelynek alkalmazottait a helyszínen kérdeztük meg arról, hogy miért tartották szükségesnek a zöldövezet széttúrását.

mora4

– Gondoltam, hogy a lakók szóltak. Fel voltak háborodva. Már meg vagyunk szokva, hogy szidnak, ez még az enyhébbek közül volt. El-elküldnek az anyánkba is egy-egy helyen. Nem értik meg, hogy mi jót akarunk, a végén nekik lesz jó – mondta a járdát készítő munkás pénteken.

mora1

– Máshol nem lehetett a helyszínre vinni a térkövet. Az iskola előtt lett volna még lehetőség, de ott a lépcsőtől nem fért volna el a gép. 8 raklapnyi követ kell hozni, mindegyiken 1170 darab kő van. Másképp nem tudtuk megoldani. Kijöttek a városházától is, hogy nézzék meg, hogy csináljuk, de az a megoldás maradt, hogy áthozzuk rakodóval, és utána rendbe rakjuk a terepet. Máskor is rendbe tesszük a munkálatok után – tette hozzá a férfi.

mora2

A beszélgetés közben az iskola egy pedagógusa mentében gratulált, hogy végre meglesz a lépcső. Épp munkába menet gondoltam, hogy elkelne már egy javítás a lépcsőnek, erre itt vannak. Már bentről az ablakból láttam, hogy nekifogtak, örülök neki - szól oda.

mora6

Tikosi László műszaki igazgatót nem érte váratlanul a hír, már látta a fényképet a Facebookon, mondta hétfő délután telefonon. Először kifakadt, hogy megérti a lakókat, de a 23 lakóbizottság minden panaszának nem tudnak eleget tenni, mert csak panasz van, egyéb nincs, és nem tudja követni, hogy a város melyik zónájába milyen kocsi ment be.

Nem tudja pontosan, hogy mi történik a helyszínen, hogy az iskola építtet-e, vagy a város, de megígérte, hogy felmérik a terepet, és amennyiben a kivitelező döntése alapján történt a rongálás, akkor kötelezni fogják a céget a helyszín rendbetételére. Most, a tél előtt nincs értelme fűmagot vetni, de tavasszal rendbehozzák a kárt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."