Itthon » Művelődés

Őfelsége pincére az Udvarhelyi Kávéházban

Menetrendszerűen érkezik a szerdai kertmozi az Udvarhelyi Kávéházba, ahol most egy romantikus vígjátékot vetítenek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. augusztus 31., 13:04
1 hozzászólás. 

SzaszaJiri Menzel Őfelsége pincére voltam című csehszlovák, magyarul beszélő romantikus vígjátéka a holnapi kertmozi filmje. Jan Ditě-t 14 év és 9 hónap után kiengedik a börtönből és egy olyan elhagyatott faluba küldik, ahonnan a II. világháború után kitelepítették a német nyelvű lakosságot. Ditě megismerkedik szomszédjaival, egy idős professzorral és annak asszisztensnőjével.

Az idősödő férfit elvarázsolja a lány szépsége, és eszébe jut saját fiatalsága, szerelmei és az is, hogy hogyan lett egyszerű utcai árusból a legszebb prágai étterem pincére. Egész életét két dolog vezérelte: a pénz és a nők imádata. Kéjt keresett és talált ezerféle nőben, mint ahogy pénzt keresett és talált felfelé ívelő karrierjében is. A háború szele már a levegőben van, amikor Ditě megismerkedik egy német lánnyal. Házassága a náci eszméket valló Lizával a rossz oldalra állítja, szembefordítja környezetével. A németek hatalomra kerülése elhozza Ditě idejét, végre bekerülhet a milliomosok régóta csodált világába.

A maga műfajában remekműként számon tartott filmszatírát szeptember 1-én, szerdán 21 órától lehet megtekinteni a Szentimre utcai Udvarhelyi Kávéház kerthelyiségében.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2010-08-31 13:25:45
Talan erdemes lett volna megemliteni, hogy Jiri Menzel filmje Bohumil Hrabal azonos cimu regenyebol keszult. ajanlom mindenkinek, bar a filmet nem lattam. a konyv kivalo...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."