Lyukasóra » Rendezvények

Baglyoskodj a múzeumban!

A Haáz Rezső Múzeum ebben az évben második alkalommal is megszervezi a Múzeumok Éjszakája rendezvényt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Múzeumok Éjaszkája
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. június 19., 16:15
0 hozzászólás. 

Szombaton, június 23-án délután 5 órától éjfélig tárt kapukkal, ingyenes és színes programsorozattal várja látogatóit a Kossuth utcai kulturális intézmény.

A Múzeumok Éjszakájának udvarhelyi menüje minden korosztálynak kínál csemegét. A 4-9 éves gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel közösen is élvezhetik a 17 órakor kezdődő Rityók és Pityók kalandjai interaktív gyermekelőadást.

Izgalmas élményt ígér a 18 órakor kezdődő és a budapesti Elekes Károly képzőművész által vezetett Egy Leonardo kép metamorfózisa című alkotómunka, amelyen gyerekek és felnőttek egyaránt bizonyíthatják kreativitásukat.

Három és tizenhárom éves gyermekek modellezhetnek repülő szerkezeteket az este 7 órától kezdődő Teljesítsd Leonardo álmát című programon.

Akit nem érdekel a zseniális álmok megvalósítása, az érdekes papírfestési technikát leshet el Róth András Lajos történésztől, a Tudományos Könyvár őrétől - aki szívesen újraszínezné, megtanulhatja csínját.

Leonardo da Vinci meséivel kívánnak jó éjszakát a szervezők - az esti mese 19 óra 45 perctől kezdődik. A lurkókat jó lesz hazavinni, ágyba bújtatni, mert az est további részében felnőtteknek szóló menüt kínálnak.

Ha valaki még nem látta, de szeretné meghallgatni Vidovenyecz Edina színművész Boldogság gyere haza című előadóestjét, akkor 20 órától megteheti.

Erotika a képzőművészetben címmel tart 16 éven felülieknek szóló előadást Ferenczi Emőke művészettörténész 21 órától, majd 22 órakor meg lehet tekinteni a néhai Sztojka Ferenc fotóhagyatékából készült fotótárlatot.

A napot filmvetítés zárja, a bemutatott alkotás nem véletlenül rímel a múzeum éppen aktuális kiállításával. A zseniális reneszánsz mester, Leonardo da Vinci életéről szóló filmet 22 óra 30 perctől lehet megnézni. Szabadtéren, csillagos ég alatt - ahogy az a Múzeumok Éjszakáján dukál.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."