Itthon » Művelődés

Össztánc - ősszel - hétvégi program

Folytatódik az Udvarhely Táncműhely rendezvénysorozata: jubileumi koprodukció, Csík Zenekar fellépés és záróműsor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 29., 11:30
0 hozzászólás. 


Nagyszabású koprodukcióját hozza magával az Össztánc - ősszel pénteki meghívottja: a Táncbeszéd az idén 20 éves fennállását ünneplő Háromszék Táncegyüttes és az 5 éves M Stúdió közös jubileumi gálaműsora. Visszapillantó tánckompozíciók révén a két társulat különböző korszakaiba jut el a néző, az intézmények életében kiemelkedő alkotók (Ivácson László, Könczei Árpád, Orza Călin, Uray Péter) munkásságba nyerve betekintést. Az előadás a Művelődési Ház nagytermében lesz 19 órától.Szasza

Az Össztánc - ősszel legnagyobb érdeklődést kiváltó programjának kétségkívül a Csík Zenekar szombat esti, 19 órától meghirdetett koncertje ígérkezik. A szervezők máris teltházzal számolnak. Jóllehet a kecskeméti formáció a magyar népi kultúra követe, mifelénk ismertségét és népszerűségét főként egyedülálló, a folklórt a könnyűzenével ötvöző stílusával szerezte. A másfél órás koncert után a Csík Zenekar dedikációt tart a Művelődési Ház koncerttermében. Ugyanitt CD-vásárlásra is lehetőség lesz. Ezt követően 21 órától az Össztánc - ősszel résztvevői táncházba hivatalosak, ahol a Háromszék Táncegyüttes zenekara, a Heveder húzza majd a talpalávalót. Helyszínül az Udvarhely Táncműhely próbaterme szolgál.

Vasárnap fennkölt hangulatú, bensőséges programokkal kecsegtet az Össztánc - ősszel: 17 órától az udvarhelyszéki (székelyderzsi) származású, ma Sepsiszentgyörgyön élő István Ildikó „Nem úgy van most, mint volt régen" című egyéni műsorával kalauzol a tiszta forrásból fakadó népdalok ámulatos világába. A népdalest helyszíne a Művelődési Ház koncertterme. Este 19 órától Kakuts Ágnes színművésznő, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja élőbeszédben tolmácsolja egy 16 gyermekes csángó asszony vallomásait. Az Árva élet stúdió-előadás egyben az Össztánc - ősszel záró mozzanata is.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."