Kultúra » Zene

A zene mindenkié!

Holland fogyatékkal élők koncerteznek a Mokkában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

AllStarsBandUnitedbyMusic
All Star Band, fotó: unitedbymusic.eu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. október 11., 15:30
0 hozzászólás. 

A United by Music (a zene összeköt) mozgalom már 12 éve létezik Hollandiában és az Egyesült Államokban, idén nyáron pedig eljutott Romániába is. A szervezet egy olyan ügynökségként működik, amely fogyatékkal élő, zenei tehetséggel megáldott embereket karol fel. Az itteni alapitvany a fogyatékkal élők zenei oktatásával foglalkozik, zenekarokat nevelnek ki. „A zene mindenkié, olyan univerzális nyelv, amely összeköt" – szól a több zenekart is magába foglaló szervezet mottója.

Október 13-án, szombaton a szervezet legsikeresebb zenekara, a holland All Stars Band nevű blues banda lép fel a Mokkában 20 órától. Menj el, és győződj meg saját füleddel arról, hogy a zene mennyire univerzális nyelv.

A tíz tagot számláló zenekar (Albertine van Walsem, Arthur Shorty, Kees van den Braak, Leon de Geest, Rob van der Lee, Sharon Peeters, Simone van Genderen, William Kamsteeg, Wouter Boers, Petra Tanis) 2010 óta létezik, azóta 11 különböző országban több mint 300 koncertet adott. Az Egyesült Államokban például felléptek a Safeway Waterfronton, ami az ország második legnagyobb blues fesztiválja. Itt 15.000 ember előtt játszhattak a nagyszínpadon.

Ugyan a Mokkában most valószínűleg nem lesz ennyi ember, ez cseppet sem fogja meggátolni a zenekart abban, hogy szívét-lelkét kizenélje az udvarhelyi közönségnek. A belépés a koncertre ingyenes, de adományoddal támogathatod a zenekart. Asztalt a 0741 103 103-as telefonszámon foglalhatsz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."