Itthon » Művelődés

Mesemaraton - felolvasásból csillagos tízes!

Rekord számú felolvasót vonzott és messze felülmúlta az előző évek eredményét a harmadik Mesemaraton – határon innen és túl közel hatezren vették kézbe Jókai Mór könyveit és osztoztak az olvasás közös örömében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Mesemaraton
Mesemaraton
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 17., 08:33
0 hozzászólás. 


Három ország - 7 erdélyi megye - 44 (erdélyi, magyarországi és kárpátaljai) település - 55 iskola - 9 könyvtár - 6 civil szervezet - közel 6000 résztvevő - ezzel az impozáns statisztikával dicsekedhet a kedden lezajlott Mesemaraton harmadik kiadása.

A fenti számok önmagukért beszélnek, hisz minden kétséget kizáróan azt bizonyítják: rekordot döntött a harmadik Mesemaraton. Sikaszótól Szamosújvárig, Budapesttől Beregszászig meghallgatásra talált a  szervezők (Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Cimbora Gyermekek Klubja) a közös olvasásra buzdító felhívása.

Mesemaraton

Hét évestől a hetvenes éveikben járó könyvbarátokig közel hatezren keresték fel a helyszíneket és adták kézről-kézre Jókai Mór könyveit. "Az idei Mesemaraton egyik legnagyobb elégtétele, amit nagy sikerként könyvelhetünk el, hogy a Hargita Megye Tanácsa által útjára indított Összetartozunk programnak köszönhetően az erdélyi szórványmegyékben levő települések is bekapcsolódtak a felolvasásba, így csatlakozott idén a felolvasómaratonhoz Beszterce-Naszód és Szeben megye, Aranyosszék és a mezőségi Szamosújvár is" - tájékoztatott László Judit, szervező. Egymásnak adták a felolvasók a stafétát Budapesten, Balatonfüreden, a kárpátaljai Nagyszőlősön és Beregszászon is. A szervezők nagy örömére Csík- és Gyergyószéken a résztvevők épp úgy kitettek magukért, mint az udvarhelyszéki településeken.

Mesemaraton

A Mesemaratonnak városunkban, akárcsak előző két alkalommal, most is a Városi Könyvtár adott otthont. A felolvasásra jelentkező, mintegy félezernél is több olvasónak köszönhetően reggel 9 óra és este 7 óra között az intézmény valóságos zarándokhellyé vált. Elsőként, a házigazda minőségében, Szabó Károly könyvtárigazgató ütötte fel a kedvenc Jókai könyvét, majd átadta a maratoni stafétát az egymást követő felolvasóknak. A nap folyamán a város majd' összes iskolája tisztét tette a könyvtárban, ahol három teremben biztosítottak teret a résztvevőknek. A tavalyihoz képest duplájára duzzadt jelentkezők száma miatt voltak tanintézmények, amelyek „otthon" oldották meg a felolvasást. Így vált maratoni helyszínné az Orbán Balázs és a Móra Ferenc Általános Iskola, ahol tegnap kerítettek sort a felolvasásra. Akárcsak előző két alkalommal, most sem csupán iskolások olvastak fel egy-egy találomra kiválasztott kedvenc részletet a könyvekből, a Mesemaraton ideje alatt szép számban civilek is betértek a könyvtárba.

Mesemaraton

„Messze-messze felülmúlt minden várakozást" - értékelte a Mesemaraton harmadik kiadását László Judit. Véleménye szerint a felolvasómaraton sikerének egyik kulcsa, hogy a rendezvénynek nincs tétje, hiszen nem „ez nem verseny, itt senki nem díjért, egyszerűen csak az olvasás kedvéért veszi kézbe a könyvet".

Mesemaraton

Babérkoszorús győztesnek érezheti magát tehát az idei Mesemaraton összes résztvevője - akiket a szervezők édességgel és egy-egy, erre az alkalomra készített, Jókai Mór portréjával illusztrált, névreszóló könyvjelzővel is megleptek - köszönetképpen azért, hogy stafétaváltói voltak az olvasás közös örömét hirdető rendezvénynek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."