Itthon » Intézmények

Továbbra is könyv jár a régi telefonodért

Eredetileg csak hétfőre tervezték az akciót, de túl jól sikerült.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

konyvtarakcio
Ennyi telefont gyűjtöttek be, fotó: a Városi Könyvtár Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. április 24., 13:44
0 hozzászólás. 

Hétfőn régi mobiltelefonok gyűjtőpontja volt a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár a Föld nemzetközi világnapjának alkalmából. Ugyan az akciót – miszerint bárki, aki beviszi elavult, romlott, törött, használhatatlan mobil eszközét, antikváriumi könyvet kap cserébe – csak hétfőre tervezték, annyira jól sikerült, hogy egész héten várnak az elektromos hulladékoddal. Április 23-án 9 és 19 óra között 150 személy 245 darab hulladék telefont vitt a könyvtárba.

„Világunk naponta több millió tonna veszélyes hulladékot termel, ennek egy jelentős része elektronikai hulladék. A világ E-hulladékának csak körülbelül 15%-át hasznosítják újra, a többi szemétlerakókon végzi. Mindeközben számos ritka, az elektronikai eszközökben használt fémből viszont már hiány mutatkozik. Mindkét problémára megoldást jelenthetne, ha feleslegessé vált elektronikai eszközök újrahasznosítása sokkal hatékonyabban és nagyobb arányban történne meg, de etikus és környezetbarát módon" – írja a könyvtár Facebook oldalán.

Az Enviromental Protection Agency számításai szerint 1 millió mobiltelefon szétbontásával 18 kg aranyat, 200 kg ezüstöt, 7 kg palládiumot és 7500 kg rezet lehetne kinyerni. Jelenleg azonban úgy állunk, hogy E-hulladék formájában annyi réz tárolódik a szeméttelepeken, ami a bányászott mennyiség harmadának felel meg.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."