Itthon » Művelődés

Tér és hely - Épített örökségünk fotópályázat-sorozat

A Műemlékvédelmi Világnap, április 18. alkalmából Hargita Megye Tanácsának Műemlékvédelmi Közszolgálata meghirdeti harmadik fotópályázatát: Tér és hely címmel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 22., 10:08
0 hozzászólás. 


Ismételten az épített környezet szépségeire, értékeire kívánják felhívni a figyelmet, illetve a helyeknek, a megélt tereknek a fontosságára, mondván, ha az ember lakni képes, a világ bentté válik.

„Az ember ott lakik, ahol be tudja magát tájolni, és azonosulni tud környezetével, vagyis röviden: ahol környezetét jelentésteljesnek érzi. A lakás tehát többet jelent, mint búvóhelyet. Azt jelenti, hogy az elet színterei valóban helyek, a szó valódi értelmében. A hely megkülönböztető jelleggel bíró tér. Az ősidőktől kezdve felismerték a genius loci-t, a hely szellemét mint azt a konkrét valóságot, mellyel az embernek szembe kell néznie és egyetértésre kell jutnia mindennapi életében. Az építészet a genius loci láthatóvá tételére törekszik, az építész feladata az, hogy jelentésteljes helyeket hozzon létre – ezzel segíti az embert, hogy lakása legyen." (Christian Norberg-Schulz)

A benevezés határideje: 2011. április 13., szerda 16 óra (a pályázatok beérkezésének időpontja!).

Három korcsoport versenyezhet: 5–8. osztályosok, 9–12. osztályosok, felnőttek.
Egy pályázó maximum 10 alkotással nevezhet be. A pályamunkákat A4-es formátumban, előhívva kell benyújtani Hargita Megye Tanácsa Műemlékvédelmi Közszolgálata székhelyén, a megyeháza épületének 325/A számú irodájában, vagy postán a következő címre küldhetik: Csíkszereda, Szabadság tér 5. A pályamunkához csatolják a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát. Ugyanakkor tüntessék fel a fotók készítésének helyét is.

Kizárólag olyan alkotásokkal lehet pályázni, melyek mentesek mindenféle utólagos módosítástól!

A versenyfotókat, kérjük, digitális formátumban (300 dpi, legalább 4 megapixel) is küldjék el az office@epitettorokseg.ro címre.

Az Ádám Gyula fotóművész és Tövissi Zsolt építész által elbírált legjobb alkotásokból kiállítás nyílik a megyeháza galériájában. A díjazással egybekötött kiállításmegnyitó időpontja április 18., hétfő 18 óra.

Részleteket olvashatnak a www.epitettorokseg.ro weboldalon.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."