Itthon » Művelődés

Népművészet tegnap, ma holnap – konferenciát szerveznek a Forrásközpontban

A fenti címmel szervez szakmai tanácskozást a népi díszítőművészetről április 2-án, szombaton az Udvarhelyi Népművészek Egyesülete (UNE).

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

images_stories/Bedohazi/KovacsBertaAnna
images_stories/Bedohazi/KovacsBertaAnna
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. március 31., 15:03
0 hozzászólás. 

A rendezvénynek a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont székhelye (1918. December 1. utca 9 szám, II. emelet, a Heipel sofőriskola fölött) ad otthont.
A résztvevők regisztrációja 9 órakor kezdődik, a rövid kulturális műsorral, szavalatokkal és népdalénekléssel színesített hivatalos megnyitóra pedig 10 órakor kerül sor. Köszöntőt mond Bunta Levente polgármester és Tifán Irén, az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesületének elnöke.

SzaszaA szakmai tanácskozás tematikájához kötődő előadások 10:30-kor kezdődnek. Erotika a népművészetben címmel Romhányi András, a budapesti Magyar Művelődési Intézet és a Képzőművészeti Lektorátus tanácsosa, Eleink régi ivóedénye – ízelítő a kulacsdíszítésről címmel pedig Farkas Irén muzeológus tart előadást.

A kávészünet után 12:30-tól Miklós Zoltán néprajzkutató, a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum igazgatója A családi hagyomány ereje, P. Buzogány Árpád, művelődésszervező, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa A korondi toplászok mintakincse és Szatmári Ferenc, a Romániai Magyar Népművészeti Szövetség elnöke Népművészet és giccs című előadását hallgathatják meg a résztvevők. A rendezvény vitafórummal és a Haáz Rezső Múzeumba tett látogatással zárul.

A népművészet tegnap, ma holnap című tanácskozás megszervezését a Nemzeti Kulturális Alapprogram (Budapest), a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatta.

A rendezvénnyel kapcsolatosan érdeklődni az udv.nepmuveszek@gmail.ro e-mail címen lehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."