Itthon » Művelődés

IV. Terra Siculorum - harmadik nap

A nemzetközi klasszikusgitár-fesztivál harmadik napján az esti koncerthelyszínek sora a Szentkereszty-kastéllyal bővül, így Székelyudvarhely és Csíkszereda után Árkoson is felcsendül a gitármuzsika.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 13., 12:09
0 hozzászólás. 


Április 13-án, szerdán folytatódik a gitárverseny, a mesterkurzus, este pedig újabb kiváló koncertekkel kényeztetik a közönséget.

A Városháza dísztermében a fiatal zenészek szállnak versenybe és mérettetnek meg. A gitárversennyel párhuzamosan, 9:30-tól a művészeti iskolában 18:30-ig, két felvonásban zajlik a mesterkurzus.

A Szent István teremben este hét órakor kezdődnek az ingyenes koncertek. Az első 15 percben ismét az ifjú tehetségeké lesz a tér. Ezúttal Hudrea Sergiu mutatkozik be a közönségnek. Őt követi az est vendégfellépője, a neves magyarországi előadóművész, Csáki András.

Az árkosi kastélyban 19 órától a Joncol duó (Britta Schmitt - Németország, Carles Guisando - Spanyolország) lépnek fel. Csíkszeredában a Szent Ágoston templomban 19:30-tól az oroszországi Vladimir Gapontsev gitárjátékában gyönyörködhet a közönség.

Előadói névjegyek:

Hudrea Sergiu 1997. március 21-én született Kolozsváron. 7 évesen kezdte gitártanulmányait, Ştefan Trifan irányításával. 8 évesen nyerte első díjait: a romániai Gitáregyesület különdíját az Eduard Pamfil Gitárfesztiválon, a Gyulafehérvári Klasszikusgitár-verseny második díját, valamint a Kolozsvári Gitárfesztivál harmadik díját. Jelenleg Románia egyik legkiemelkedőbb teljesítményű diákja, 43 díj birtokosa, amelyek között 21 első díjat különböző nemzetközi versenyeken nyert: Belgrádi Gitárfesztivál, Julian Arcas Gitárverseny (Almeria, Spanyolország), valamint Romániában az Erdélyi Nemzetközi Gitárfesztivál, Harmonia Cordis Gitárfesztivál, Szinajai Gitárfesztivál és az országos olimpiászok keretében. Részt vett Pepe Romero, Alfred Eicholt, Judicael Perroy, Gerhardt Reichenbach, Susana Prieto, Alexis Muzurakis, Dale Kavanagh, Thomas Khirchhoff, Roberto Fabri, Marco Feri, Stanley Yates, Giampaolo Bandini, Gabriel Bianco, Ulrich Muller, Mir Ali, Claire Stancu Delerue mesterkurzusain. 2006-tól az Erdélyi Gitáregyesület tagja.

Csáki András 1996 óta rendszeres szereplője a hazai és a nemzetközi koncertéletnek és zenei fesztiváloknak. Eddigi pályafutása során fellépett már a budapesti Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Régi Zeneakadémián, az Óbudai Társaskörben, a budapesti Nádor-teremben, a Vigadóban, a Művészetek Völgyében, Fertődön, Keszthelyen, Gödöllőn, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Zempléni Fesztiválon, az Esztergomban, Balatonfüreden, Pécsett, Szegeden, Encsen megrendezett nemzetközi gitárfesztiválokon és Erdélyben, Marosvásárhelyen. A nemzetközi versenyek magyar győztese lehetőséget kapott, hogy Angliában, Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Görögországban, Horvátországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban, Szerbia-Montenegróban, Szlovákiában, Dél-Amerikában: Chilében és Venezuelában, az Egyesült Államokban (Floridában, Texasban és Kaliforniában) és Japánban játszhasson. Szólista ambíciói mellett tagja volt a budapesti Excanto Ensemble formációnak, amelynek repertoárjában a reneszánsz és barokk zene is képviseltette magát. Számtalan sikeres fellépést tudhattak maguk mögött úgy Magyarországon, mint külföldön.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."