Kultúra » Zene

Vizi kiénekli a káoszt Udvarhelyen (videó)

A Voice-ban mind a négy széket megfordította, az Euróvízióról is éppen csak, hogy lemaradt, most a Zújgé közönségét kápráztatná el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

ViziImre
Vizi Imre, fotó: Vizi Imre Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. március 22., 12:40
0 hozzászólás. 

Ha nézted a tehetségkutatókat, vagy tisztában vagy az erdélyi, országosan is elismert zenészekkel, biztosan ismered már a sepsiszentgyörgyi Vizi Imrét, aki február 6-án Bob Marley-val egy napon született a Kovászna megyei városban.

A Vizi előadónévvel zenélő gitáros és énekes, 9 éves korában kapott egy gitárt, ez egészen 14 éves koráig pihent a polcán, akkor ugyanis 3 hónap alatt megtanult játszani rajta, majd áttért a basszusra, basszusgitárosként zenélt együttesekben, akkoriban még csak háttérvokalistaként énekelt. Időközben befejezte a középiskolát, egy évig tanárként dolgozott, majd sikeresen felvételizett a színiakadémiára.

Miután megszerezte a színészi diplomát, kutatni kezdte a fellépési lehetőségeket, melyekből a lakbérét szerette volna kifizetni, de basszusgitárosként nem keresett eleget ahhoz, hogy fenntartsa magát, ezért énekelni kezdett. Jelentkezett a Románia Hangja televíziós tehetségkutatóra, és az itt elért második helyezés megnövelte az önbizalmát, most saját dalokat ír és Chaos in my Mind címen készül albuma.

Ezen a néven rendezi jelenleg futó turnéját is, amely alatt egy szál gitárral történő, utcazenélős hangulatú koncerteket ad kizárólag angol nyelvű dalaiból.

A turné koncepciója egyedülálló Romániában, mivel ez az első „pay what you want" (fizess, amennyit akarsz) turné, eszerint a hallgató tetszése és lelkiismerete szerint dönti el, hogy mivel vagy mekkora pénzösszeggel jutalmaz – írja a Vizi az esemény Facebook oldalán. A sepsiszentgyörgyi zenész koncertjét a Zújgében tekintheted meg pénteken, március 23-án 22 órától.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."