Itthon » Művelődés

IV. Terra Siculorum - a negyedik nap programja

Folytatódik a gitárverseny, a mesterkurzus, este pedig a Szent István teremben és a Szentkereszty-kastélyban újabb ingyenes klasszikusgitár-koncertekre kerül sor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

gitarfeszt_kepek
gitarfeszt_kepek
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 14., 12:03
0 hozzászólás. 


Április 14-én, csütörtökön a fiatal versenyzők mérettetnek meg a gitárversenyben - ezúttal a C kategóriás klasszikusgitárosok pengetik a hangszert a zsűri előtt. A Pallóban a megszokott menetrend szerint (9:00-13:30 és 15:00-18:30) zajlanak a mesterkurzusok.

Az esti klasszikusgitár-koncertek sorából ezen a napon Csíkszereda kimarad, az előadóművészek Székelyudvarhelyen és Árkoson lépnek közönség elé.

A Szent István teremben este 7 órakor a 16 éves ifjú tehetség Radu Ionescu lép fel egy 20 perces produkcióval. Őt Judicaël Perroy, a franciaországi klasszikusgitárművész követi. Az árkosi Szentkereszty-kastélyban 19 órától a romániai Constantin Andrei és Titus Fluieras alkotta Melis duó előadóestjének lehet szem- és fültanúja a nagyérdemű.

Fellépők- névjegy

Ionescu Radu Craiován született 1995 május 6-án. 2007-től tanult gitározni George Mitrache irányításával a Marin Sorescu Művészeti Liceumban. 2008-tól a bukaresti "George Enescu" Zeneiskola növendéke. Részt vett Judicaël Perroy, Carlo Marchione, Gabriel Bianco, Reichenbach Gerhardt, Ulrich Müller, Csáki András, Flavio Sala, Pusztai Antal mesterkurzusain. Három és fél év alatt 31 országos és nemzetközi díjat nyert a hangszeres körzeti versenyeken és országos olimpiászokon, valamint az Erdélyi Nemzetközi Gitárfesztivál, Terra Siculorum Gitárfesztivál, Szinajai Gitárfesztivál, Edward Pamfil Gitárverseny, Belgrási Gitárfesztivál, Craiovai Gitárverseny, George Georgescu Előadóverseny díjazottja volt.

Judicaël Perroy 1973-ban született Párizsban. Már 7 éves korában megkezdte gitár leckéit a Párizsi Zeneakadémián. 1983-tól 1988-ig Judicaël Delia Estradaval tanult, majd Raymond Gratien irányítása alatt a Nemzeti "Aulnay-sous-Bois" Akadémián. 11 évesen két Vivaldi Concertot játszott a híres francia karmester, André Girard vezényletével a Le Mans Színházban, 14 évesen második díjat nyert a Nemzetközi Ile-de France versenyen. 1992-ben első helyezést ért el, és a közönség díját is megkapta a „René Bartoli" Nemzetközi versenyen és megnyerte a 7-ik Nemzetközi Bourg-Madame versenyt. 1995-ben megkapta a klasszikusgitár-művészeknek járó legmagasabb fokú CA kitüntetést. 1996-ban diplomázott a Nemzeti Párizsi Zeneakadémián. 1997-ben megnyerte a kaliforniai Nemzetközi Amerikai Szólógitár Versenyt, s ezáltal lehetőséget kapott egy több mint 60 koncertből álló amerikai koncertkörútra. Folyamatosan turnézik, fellépett többek közt Mexikóban, az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Spanyolországban, Dániában, Oroszországban, stb. Eddig öt CD-t adott ki.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."