Itthon » Művelődés

Gazdag kulturális hét a Szent György napok előtt

A 20. Szent György Napok színvonalas koncertjeit egy talán még színvonalasabb kulturális hét előzi meg, ahol kiemelt helyet kapnak a helyi, magyarországi és világhírű színházak előadásai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 14., 14:04
0 hozzászólás. 

Csakúgy, mint minden évben, idén is a nyitóhangversennyel startol a Szent György Napok kulturális hete, amelyet még aznap a Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű című táncelőadása követ a Tamási Áron Színház nagytermében. A hétfői nap kiemelt produkciója a veszprémi Pannon Várszínház Omega feldolgozásokat megszólaltató Égi Vándor musicalje lesz, amelyet az LGT emlékzenekar kísér majd. Az előadás ára 30 lej, a kedvezményes jegy 20 lejbe kerül.

Kedden, Zakariás Zalán rendezésében a Portugál című, nagysikerű Egressy darabot láthatja a nagyérdemű. A jegyek ára 30, illetve 15 lej. Szerdán a kulturális hét legkiemelkedőbb koncertjére kerül sor, a városnapok vendége lesz Miklósa Erika, világhírű koloratúrszoprán, aki a Krisztus Király templomban tartja meg ünnepi koncertjét. Jegyeket a koncertre 30, kedvezményesen 20 lejért lehet váltani.

A szerdai napon még két kiemelkedő előadásra kerül sor: a Dialoguri şi fantezii in jazz Johnny Răducanu, zeneszerző es Ion Caramitru, színész, valamint a magyar humor nagyágyúja, Fábry Sándor önálló estje színesíti majd. Csütörtökről kiemelendő a Nottara Színház Variaţiuni enigmatice című előadása, valamint Földes László, Hobo Hármasoltár című, híres költők verseit megzenésítő előadóestje is. Az említett előadások mellett számos gyerekelőadás is helyet kap.

Jegyek már kaphatók a Kulturális Szervezőirodában (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám). Az érdeklődők bővebb információkat a 0267 312 104-es, illetve a 0728 083 336-os és 0745-589214-es telefonszámokon kaphatnak. A jegypénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől csütörtökig 11-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, és az előadások előtt egy órával. A Szent György Napok rendezvényeire a diákok és a nyugdíjasok vásárolhatnak kedvezményes áron jegyeket. A szabadtéri rendezvényekre a belépés díjtalan.

Bővebb információ az előadásokról és jegyekről a www.sepsi.ro honlapon érhető el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."