Itthon » Művelődés

IV. Terra Siculorum - ötödik nap

Döntőhöz érkezett a nemzetközi gitárverseny, folytatódnak a mesterkurzusok és újabb ingyenes koncertek helyszíne lesz városunk és az árkosi Szentkereszty-kastély.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

gitarfeszt_kepek
gitarfeszt_kepek
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 15., 12:36
0 hozzászólás. 


Április 15-én, pénteken a nemzetközi klasszikusgitár-versenyben a D kategóriásoké a terep – eldől, hogy kié lesz a 3000 euró értékű fődíj. A művészeti iskolában folytatódik a mesterkurzus, este a megszokott időben, hét órától pedig ismét két helyszínen, városunkban és Árkoson pengetik világhírű előadóművészek mesterfokon a hangszert.

A Szent István teremben 19 órától kezdődő ingyenes koncerten ezúttal is egy ifjú tehetség, Ana Maria Iordache mutatkozik be a közönségnek, majd az est sztármeghívottja, a franciaországi Gabriel Bianco előadóművész lép fel.

Az árkosi Szentkereszty-kastély koncerttermében szintén 19 órától a klasszikusgitár-fesztivál egyik legismertebb és legkedveltebb előadója, Pusztai Antal és zenekara a Pusztai Dzsessz Band koncertezik.

Fellépők - névjegy

Ana Maria Iordache: Hat éves korától tanul gitározni Eugen Mang irányításával. Számos verseny díjazottja. Első díjat nyert a németországi Andres Segovia Gitárfesztiválon, az Erdélyi Nemzetközi Gitárfesztiválon, a Marosvásárhelyi, Szinajai Gitárfesztiválon és nagy sikerrel szerepelt az Eduard Pamfil Gitárfesztivál kamarazenei versenyein is. 2008-ban elnyerte az Erdélyi Nemzetközi Kamarazenei Verseny első díját. Számos neves gitárművész, köztük Marcin Dylla, Costas Cotsiolis, Carlo Marchione, Pusztai Antal, Gerhard Reichenbach, Duo Melis, Pavel Steidl, Giampaolo Bandini, Pavlovits Dávid, Podhorszky Gábor, Csáki András, Gabriel Bianco and Rafael Aguirre mesterkurzusain vett részt.

Gabriel Bianco: Öt évesen, édesapja tanítványaként kezdett el gitározni. 1997-ben sikeresen felvételizett a párizsi Zeneakadémiára. Tanulmányait 2005-ben fejezte be. Ugyancsak 2005-ben elnyerte a legmagasabb helyezést a párizsi zenekonzervatórium bevezető versenyén. Számos színházi kortársdarab zeneszerzője. Rangos nemzetközi klasszikusgitár-versenyeken gyűjtött be díjakat. Szólistaként számos koncertje volt hazájában, Franciaországban, de vendégszerepelt Olaszországban, Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Spanyolországban is. Első CD-je 2008-ban jelent meg, a közelmúltban pedig az olasz La Guitarra lap felkérésére állította össze első DVD-jét.

A koncerteket egyébként élő adásban is figyelemmel követhetik a Harmonia Cordis honlapján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."