Itthon » Művelődés

Terra Siculorum - hetedik, utolsó nap

Díjkiosztóval, a győztesek koncertjével és a nemzetközi klasszikusgitár-fesztivált záró hangversennyel ér véget a Terra Siculorum negyedik kiadása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

gitarfeszt_kepek
gitarfeszt_kepek
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 17., 12:45
0 hozzászólás. 


A vasárnapi rendezvényeknek, így a záróhangversenynek is a Szent Isván terem ad otthont. A nemzetközi gitárverseny díjkiosztója 13 órakor kezdődik, ezt követően a legjobbak lépnek még egyszer a közönség elé. A hét napos fesztivál záróakkordja a 19 órakor kezdődő záróhangverseny lesz. Az esten a közönség egy premiernek számító zeneművet hallhat a Székelyföldi Filharmónia vonósnégyese (Dénes Anna Júlia, Dénes Csongor, Király Erzsébet, Vilhelem András), a Farkas Barabás Szabolcs, Beke István Ferenc duó valamint Csáki András gitárművészek előadásában. A rendezvényekre a belépés díjtalan.

Fellépők-névjegy:

Farkas Barabás Szabolcs 1989-ben született Csíkszeredában. A Nagy István Művészeti Líceumban kezdte a tanulmányait. 2007-ben sikeresen felvételizett a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémiára. Jelenleg dr. Constantin Andrei és drd. Beke István gitártanárok tanítványa. Gyakran részt vesz külföldi és belföldi klasszikusgitár mesterkurzusokon. Szólistaként és kamarazenészként itthon és határon túl egyaránt fellépett. Több országos és nemzetközi verseny díjazottja. 2009-ben elnyerte a kolozsvári Transilvania nemzetközi verseny 3. díját kamarazene kategóriában.

Csáki András 1996 óta rendszeres szereplője a hazai és a nemzetközi koncertéletnek és zenei fesztiváloknak, nemzetközi gitárversenyek díjazottja. Eddigi pályafutása során fellépett már a budapesti Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Régi Zeneakadémián, az Óbudai Társaskörben, a budapesti Nádor-teremben, a Vigadóban, a Művészetek Völgyében, Fertődön, Keszthelyen, Gödöllőn, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Zempléni Fesztiválon, az Esztergomban, Balatonfüreden, Pécsett, Szegeden, Encsen megrendezett nemzetközi gitárfesztiválokon és fellépett már Erdélyben, Marosvásárhelyen is. Külföldön Angliában, Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Görögországban, Horvátországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban, Szerbia-Montenegróban, Szlovákiában, Dél-Amerikában: Chilében és Venezuelában, az Egyesült Államokban (Floridában, Texasban és Kaliforniában) és Japánban lépett színpadra. Szólista ambíciói mellett tagja volt a budapesti Excanto Ensemble formációnak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."