Itthon » Művelődés

Szépség és harmónia - a természet ajándékai

Állatok, madarak, erdők, mezők, hegyek, fű, fa, virág, bogár – a természet lencsevégre kapott csodái. Az Orbán Balázs Fotóklub Föld - napi fotókiállításán jártunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

OrbanBalazsFotoklub_2011
OrbanBalazsFotoklub_2011
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 22., 12:02
0 hozzászólás. 


Családias hangulatban keserédes nosztalgiázásra, elgondolkodásra és kötetlen baráti beszélgetésre is kiváló alkalom volt az Orbán Balázs Fotóklub Föld -napi fotókiállításának szerda esti megnyitója.

„A forradalom után még úgy gondoltuk, hogy nagy változások jönnek és a természet iránti tisztelet és megbecsülés terén mi, természetbarát fotósok is sokat tehetünk. 1992-ben meg is rendeztük Udvarhelyen, az első Föld Napi ünnepséget. Öröm volt látni, hogy nagyon sokan eljöttek. Fát ültettünk, közösen kitakarítottuk a patakmedret, megszerveztük az első szelektív hulladékgyűjtést, rajzversenyt hirdettünk a gyermekeknek. Nagy volt a lelkesedés, eljöttek a diákok, tanárok, a város apraja-nagyja, sőt, még az akkori polgármester, Ferenczi Ferenc is pódiumra állt – úgy éreztük, van értelme a munkánknak. Öt-hat évig folyattuk, aztán rájöttünk, hogy a dolgok megváltoztak és felesleges, már nyoma sincs a kezdeti felbuzdulásnak, a hit, a bizalom megtört.

Maradtunk a dolgok könnyebbik oldalával, a fotózással és ezzel az immár hagyományos fotókiállítással, mert a kudarcok ellenére is úgy gondoljuk, hogy legalább egy évben egyszer, a Föld Napján jó, ha gondolunk a természetre. Azt szeretnénk, ha minél többen eljönnének és megnéznék ezt a kiállítást és látnák, milyen csodálatos a természet, milyen szépségek vannak körülöttünk, amiben egy-egy séta, kirándulás közben gyönyörködhetünk, és amelyeket kötelességünk lenne megóvni, megőrizni" – emlékezett az 1972-ben alakult fotóklub atyja, dr. Szabó József.

OrbanBalazsFotoklub_2011

Kozma Erzsébet, Kibédi Sándor, ifj. és id. Hadnagy Sándor, Mózes Róbert, Lőrincz Csaba, Orbán Csaba, dr. Szabó I. József, és Vass Lehel alkotásainak elvitathatatlan érdeme éppen ebben a látni és láttatni kettősségben teljesedik ki: a művészi színvonalú természetfotók nyújtotta vizuális élmény a beléjük kódolt figyelmeztető üzenettel teljesedik ki.

A Művelődési Ház kiállítótermében két hétig látogatható fotókiállítást ajánljuk minden igazi természetbarát - és nem csak!- figyelmébe.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."