Itthon » Művelődés

Száll az ének Etéden

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az etédi Jósika Miklós Általános Iskola idén is megszervezi a Száll az ének szájról szájra elnevezésű népdalversenyt a környékbeli iskolásoknak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 11., 08:02
0 hozzászólás. 


"Az Arany János ismert verssorát mottóként kiemelő rendezvényre hatvannál több versenyzőt várnak, az eddigi bejelentkezések alapján" - mondta Birtalan Árpád, az iskola igazgatója.

Rugonfalva, Siménfalva, Kobátfalva képviselői, a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium, a Petőfi Sándor és Berde Mózes iskolák versenyzői lépnek színre, illetve az Etéd községi többi település: Énlaka, Siklód, Küsmöd, Kőrispatak jó énekes gyermekei is. Szentábrahám község még nem jelzett vissza, de számítanak a községük minden iskolájára, akárcsak eddig. Testvérintézményükből, a tordai Jósika Miklós iskolából kitűnően felkészült diákok jöttek előző években is.

Május 13-án, pénteken 10 órától kezdődik a körzeti népdalvetélkedő az etédi kultúrotthonban. Versenyen kívül fellépik a székelykeresztúri Pipacsok táncegyüttes (vezetőjük László Anna Ildikó) és a helyi furulyaegyüttes. Az etédiek mindenkit szeretettel várnak, aki kedveli a népdalokat.

pbá


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."