Itthon » Ifjúság

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják, szuperhősök és honfoglalók is lesznek. Idén is nagy lesz a bunyó a koronáért, itt találsz minden infót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
UIETEvtervezofuzet

Ha diák vagy, ez neked szól

Tervezd meg az évedet okosan, hogy ne csússzon ki az...

Golyabal17
A 2017-es városi gólyabál, fotó: Dávid Attila/az UFF Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. október 04., 12:14
0 hozzászólás. 

Arra kaptuk fel a fejünket a Facebookot böngészve, hogy alig járt le a nyár és alig kezdődött el a 2018-19-es tanév, már itt is vannak a gólyabálok, ezért minden iskolából felkutattunk egy szervezőt és most megosztjuk a sok-sok hasznos információt.

Gimítélet

A Gimiből Tófalvi Nóra segített ki minket a tudnivalókkal, noha hozzátette, Molnos Aletta és Varga Hunor a gólyabál főszervezői. A Gimítélet névre keresztelt gólyabállal kezdődik az idény, ezt már most pénteken, október 5-én megrendezik a Siculus Ifjúsági Házban 19 órától. A kapukat már 18 órakor kinyitják, és amennyiben a jegyek nem fogynak el előtte, – ezeket a szervezőktől lehet beszerezni – a helyszínen is kaphatóak lesznek 10 lejért.

Ha csak rázni szeretnél egyet, akkor egyből vedd az utad Jungle felé, a nagyteremben DJ Hunay és DJ Czika, a kicsiben Little B és Khris zenél majd. Ide a belépők 5 lejbe kerülnek. „A témánk nem konkrétan Madách Imre Az ember tragédiája című műve lesz, a koncepciót vettük csak át, tehát az Ádám, Éva, Lucifer trióra épül" – mondta el Nóra és azt is elárulta, DJ Golyó lesz az esemény bemondója.

Trefi

Egy héttel később következik a Trefi, a Refi gólyabálja, amelynek a bűvészet világa lesz a témája, és amely szintén a Siculus Ifjúsági Házban lesz megszervezve, tájékoztatott Bíró Eszter szervező. Ezt az előadást Ágoston Gyopár és Balázs László vezényli le, mindketten az iskola diákjai, utóbbi Székelyudvarhely diákpolgármestere. Az október 12-én, pénteken tartandó gólyabál kapuit 18 órakor nyitják majd meg, az előadás 19 órától kezdődik.

A jegyárak is szabványosak, 10 lejbe kerülnek az előadás belépői, ezekkel a buliba is be lehet menni, de ha csak kizárólag oda készülsz, 5 lejért is megrázhatod a fencit a Mokkában, itt rendezik ugyanis a gólyabál afterpartyját. DJ Retri és Deejay Lilboy felelnek majd a hangulatért lent, az emeleten lévő Mokka Players Roomban techno és house zene lesz, nem tudni egyelőre, hogy ezt ki szolgáltatja majd.

Pedabba

Október 19-én, pénteken a Pedabbával folytatódik a gólyabálok sora a Siculus Ifjúsági Házban. Ha a névből nem találtátok volna ki, ez a Peda gólyabálja, amelynek témája az Abba együttesen, az ő zenéjükön és stílusukon alapszik, és a 70-80-as évek hangulata is nagymértékben visszaköszön, tudtuk meg Jakab Zsanett szervezőtől. A bemondók a Peda diákjai, akik nem lesznek ismeretlenek számotokra, ők ugyanis a 2015-ös Peda, egyben városi gólyabál nyertesei, Varga Eszter és Tornai István. Az előadás 19 órakor kezdődik, de már 18 órakor odamehetsz, hogy megvedd a 10 lejbe kerülő jegyed, ha addig nem tetted meg a szervezőknél.

Az előadás után a buli a Jungleben lesz, ide külön 5 lejbe kerül a belépőd, a nagy teremben Little B és Sümecz, a kisteremben Balambica és Hydrocob zenél. Zsanett kiemelte, a buliba csak a 14 év fölöttiek léphetnek be, személyi felmutatásával.

KÓSfoglaló

A következő pénteken, október 26-án két gólyabált is szerveznek, a Kós és a Marin Preda kilencedikes gólyapárjai is ezen a napon mérik össze erejüket.

Előbbi iskolából Nagy Dóra főszervező tájékoztatott. Összeszedettnek tűnik a csapat, minden alapvető információt tudnak már jó előre. A Siculus Ifjúsági Házban rendezendő vetélkedő kapunyitása 18 órakor lesz, az előadás pedig 19 órakor kezdődik. Mind az előadás, mind az azt követő buli nyitott mindenki számára, elővételben a jegyek 10 lejért válthatóak a szervezőknél, de a helyszínen is lehet majd vásárolni ezekből. Az előadás házigazdái az iskola diákjai György Laura és Balázs Norbert lesznek.

Aki csak a bulira szeretne menni, az 5 lejért tud jegyet venni a Jungleben. A 22 órától kezdődő buli egyik termében a lemezlovas Dj SoundNoise és a sztárfellépő Nick Havsen lesz, a másik teremben Hydrocob és Balambica, ők groove zenéket fognak játszani. „A téma a honfoglaló lesz, tehát a név KÓSfoglaló" – mondta el kérdésünkre Dóra.

Marinopoly

„Én se román, se magjar nem vagjok, talán római katolikus vagjok... Lesz itt toate cele bune, alcool, muzică, dans și prune, ma este én fizetek, mert én Bálint vagyok, az elnök, aki értetek a családjától is eljött" – mondta tavaly Marin Prédás gólyafiú, Valentin Țerbea a vetélkedőn. Idén már főszervezőként részese iskolája gólyabáljának, a Marin Predában a tizedik osztályosok rendezik ugyanis a csinnadrattát.

Gólyáik iskolájuk sportcsarnokában vetélkednek majd október 26-án 18 órától. A kapunál lehet jegyeket venni, ezek 5 lejbe kerülnek és csak az előadásra vonatkoznak, tartalmaznak viszont egy tombolát. A monopoly témájú és Marinopoly című bál ceremóniamesterei Raul Urzică és Simona Negrușer lesznek. A buli Mokkában lesz 22 órától, DJ Nitzu mellett a népszerű DJ Dark is zenél majd, az ide vonatkozó belépőkkel kapcsolatban még nem tudott konkrétumokat mondani Valentin.

A város hősei

A következő péntek, november 2-a is két gólyabállal kecsegtet, a Bányai és a Palló rendezi ekkor vetélkedőit.

„Úgy gondoljuk, hogy az embereknek szükségük van szuperhősökre. Vakmerő, önfeláldozó emberekre, akik példát mutatnak mindannyiunk számára" – mondta el Bodor Noémi, a Bányai végzős diákja, miért választották gólyabáljuk témájaként a szuperhősöket és miért keresztelték A város hőseinek a vetélkedőt. Előadásuk mindenki számára nyitott, az iskola sporttermében lesz megrendezve 19 órától és Bodor Noémi, illetve Főcze Endre vezényli majd le. A vetélkedő előtt egy félórával nyitják ki a kapukat.

A buli hangulatfelelősének kiléte még nem biztos, csak annyi, hogy a Mokkában lesz megrendezve. „10 lej az előadás bulival, 5 lej, ha valaki csak a bulira szeretne jegyet venni" – mondta el Noémi a jegyárakkal kapcsolatosan.

Pallentum

Szintén november 2-án gólyabáloznak a pallósok, az ő iskolájukban a Marin Predához hasonlóan a tízedikeseké a megtiszteltetés, hogy megszervezhetik a Pallentum névre hallgató madárbulit. „Témánk az ismert személyiségek, Pista Bától Hunyadiig" – mondta el Pál Dániel a 12 főszervező egyike, aki Bende Anita Ágnessel karöltve az est házigazdája is lesz egyben.

A Palló gólyabálját a volt Stúdió Mozi nagytermében rendezik 18 órától, egy félórával előtte nyitják meg majd a kapukat, a jegyek viszont korlátozottak, főként az iskola tanulóinak szánják ezeket. A Jungleben tartandó bulira mindenkit szeretettel várnak. Hogy ki szórakoztatja a bulizni vágyókat, egyelőre nincs leszögezve.

Jumanji, vár a mező

November 9-én az utolsó iskola, a Mező kilencedikesei is megharcolnak majd a koronáért. 18 órától nyitják a kapukat, 19 órától kezdődik a gólyák vetélkedője a Siculus Ifjúsági Házban és az előadás mindenki számára nyitott, 10 lejbe kerülnek a bulit is tartalmazó belépők. Pálfi Andrea szervező tájékoztatott, hogy a náluk, szervezőknél lehet jegyet kapni, az iskolákat is be fogják majd járni a belépőkkel.

„Jumanji, vár a mező" lett a gólyabál neve, ebből rögtön következtethetünk, a 2017-es Jumanji, vár a dzsungel című film szolgál a témájául. A bemondók kilétét egyelőre homály fedi, de az már biztos, hogy az előadást követő buli a Jungleben lesz megrendezve, itt DJ Dewil szolgáltatja majd a talpalávalót. Ha csak a bulira mennél, 5 lejbe fog kerülni a belépőd.

Egy szó, mint száz,

tartalmas hónap elé néznek a középsulisaink, ezalatt kikerül mind a nyolc iskola legjobb gólyapárja, akik majd a november 23-án tartandó városi gólyabálon mérik össze tudásukat. Oda már bizony mi is benézünk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."