Itthon » Művelődés

Novák „Tata” és a Masca Színház az 5. Tánc Tavaszán

Novák Ferenc „Tata", a táncművészet nagymestere nyitja, a bukaresti Masca Színház folytatja és a házigazdák legfrissebb produkciója zárja az 5. Tánc Tavasza fesztivált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

UdvarhelyTancmuhely
UdvarhelyTancmuhely
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 10., 17:29
0 hozzászólás. 


A Művelődési Ház bejáratánál már óriásplakát hirdeti: május 16-23 között a táncé lesz a főszerep Udvarhelyen. A Tánc Tavasza - Tánc- és Mozgásművészeti Fesztivál ötödik kiadásához érkezett.

TancTavasza2011

A fesztivál változatos és az előző esztendők felhozatalához viszonyítva minden eddigit felülmúlóan tartalmas programját a fesztivál házigazdája és főszervezője az Udvarhely Táncműhely igazgatója, Miklós Levente ismertette.

„Sikerült jól dobbantani, hiszen az eltelt években a város más kulturális intézményei (mint például a színház a dráMÁval) is csatlakoztak az úttörő Tánc Tavaszához és bővült a helyi fesztiválok sora. Induláskor a szervezők a kortárs tánc- és mozgásművészet világát akarták feltárni, bemutatni, megismertetni és megszerettetni az udvarhelyi közönséggel - ez a szándék ma is töretlen" - summázta az igazgató.

A nyolcnapos rendezvény meghívottai neves előadóművészek, társulatok. A szabadtéren, a Művelődési Ház nagyszínpadán és a koncertteremben kialakított stúdiótérben bemutatott előadások olyan nívós, széles skálán mozogó produkciók, amelyek garantálják a pörgős fesztiválhangulatot. A szervezők a pantomim, élő-szobor és mozgásszínházi felnőtt előadások mellett a gyermekekre is gondoltak: a legkisebbeknek két bábelőadás szól.

A fesztivál programjai közül kiemelendő az Udvarhely Táncműhely és a Gyergyószentmiklósi Figura Színház közös, a híres koreográfus, Bozsik Yvette által rendezett előadása, de a Masca Színház is elhozza szabadtéri előadását, valamint három előadással lesz jelen a Temesvári Csíky Gergely Állami Színház együttese, és fellép a fesztivál hűséges vendége, a sepsiszentgyörgyi M Stúdió is.

Az 5. Tánc Tavasza kínálatát a kiegészítő, off-programok teszik teljessé. A közönség a régizenétől a rockballadáig, a sanzontól a flamencoig terjedő zenés műfajokból válogathat.

Az előadásokra egy felnőtt belépő 10, a gyermekjegy 5 lejbe kerül. Bérletet is válthatunk a programokra: a minden előadás megnézésére alkalmas 70 lejt, az összesen hét, tetszés szerint kiválasztott produkció megtekintésére feljogosító pedig 40 lejt kóstál.

A jegyeket és bérleteket az Udvarhely Táncműhely pénztárában, hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között lehet megvásárolni. Érdeklődni a 0266-217538, 0749-219927, 0742-483056 telefonszámokon, illetve a tancmuhely@gmail.com e-mail címen lehet.

A május 16-23 között zajló, 5. Tánc Tavasza fesztivál részetes programját megtalálják az uh.ro eseménynaptárában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."