Itthon » Művelődés

Tamási emlékünnepség Farkaslakán

Szülőfalujában, Farkaslakán emlékünnepséget szerveznek a falu nagy szülötte, Tamási Áron író halálának 45. évfordulója tiszteletére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 23., 14:01
0 hozzászólás. 


A farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület partnerségben a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal május 26-án, csütörtökön Tamási Áron emlékünnepséget szervez Farkaslakán, a nagy író halálának 45 éves évfordulóján.

A rendezvény május 26-án 16 órától megemlékezéssel kezdődik a Tamási sírkertben. Beszédet mond Albert Mátyás, farkaslaki polgármester és Hadnagy Jolán, a Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke. Fellép a farkaslaki Tamási Áron Általános Iskola gyermekkórusa, illetve az iskola diákjainak szavalatai hangzanak el. A koszorúzást könyvbemutató követi az író egykori iskolájában. Lőrincz József: Idő a humorra. Anekdoták Tamási Áronról című könyvét P. Buzogány Árpád, szerkesztő, a Forrásközpont művelődésszervezője mutatja be.

Lőrincz József, a szerző beszéde és felolvasása után Kovács Zsuzsa, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Líceum diákja és Lőrincz Ilona irodalom szakos tanár előadásában anekdoták hangzanak el a kiadványból. Fellép a farkaslaki női kórus, Bartók-műveket adnak elő a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."