Itthon » Művelődés

45. alkalommal is Szejke Fesztivál

Egy híján húsz hazai és határon túli együttes lép fel június 5-én, vasárnap a hagyományos szejkefürdői népzene és néptáncfesztivál gáláján - tájékoztatott Elekes Gyula, a Művelődési Ház igazgatója.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szejkefeszt
Szejkefeszt
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 01., 16:36
0 hozzászólás. 


„Színpompás, hét és fél órás gálaműsor ígérkezik, most már csak az időjárás kell kedvezzen" - harangozta be Elekes a város egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvényének fő attrakcióját, a vasárnapi gálaműsort.

Mint mondta, a patinás rendezvény 45. kiadását idén is a városnapok égisze alatt szervezte meg a Művelődési Ház és a június 3-5. között zajló, három napos fesztivál programját úgy állították össze, hogy hívek maradjanak a hagyományokhoz, ugyanakkor újdonságokkal is előrukkolnak.

Szejkefeszt

Az igazgató szerint a rendezvény jó hírnevének bizonyítéka, hogy sok új fellépő jelentkezett, így a vasárnapi 11 órakor kezdődő gálán a szejkefürdői színpadon a suceavai lengyel és olasz, a máramarosi rutén népcsoportok együttesei együtt ropják majd az ukrán, a bánsági bolgár, a konstancai tatár-török és orosz-lipován, a brassói görög, magyarországi keszthelyi, törökbálinti valamint a kecseti és a házigazda székelyudvarhelyi néptánccsoportokkal. Utóbbiakat a Gereben, Boróka, Kékiringó, Rozmaring együttesek képviselik. Fellép a budapesti Tintér Gabriella és Virágos zenekar és a Tihanyi Asszonykórus is.

A gálaműsort természetesen megelőzi a szombati toborzó és vasárnap délelőtt a fellépők hagyományos felvonulása, amely igazi színpompás népviseleti parádénak ígérkezik. A vasárnapi gálaműsorra való ráhangolódást segítik a pénteki és szombati programok. Lesz lemezbemutató, népzenei gyűjtésekről szóló előadás, koncert, táncház és sor kerül a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Képzésére is. Ezeknek a rendezvényeknek a Művelődési Ház koncertterme és előcsarnoka ad otthont. Az Udvarhely Táncműhely Varázsének című előadásával emeli a rendezvény színvonalát, a folklórszínházi előadást június 4-én, szombaton 18 órától mutatják be.

Jó tudni, hogy vasárnap 11 órától a városból félóránként ingyenes buszjáratok indulnak a Szejkefürdőre, aki pedig kerékpárral érkezik a helyszínre, annak egy ebédre beváltható tallér lesz a jutalma.

A 45. Szejkefürdői Népzene- és Néptáncfesztivál részletes programja a rendezvény plakátjára kattintva böngészhető.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."