Itthon » Művelődés

Tizenkettedszer szervezik az unitáriusok találkozóját

A XII. Unitárius Találkozót a Székelyudvarhelyi Belvárosi Unitárius Egyházközség szervezésében augusztus 13-án, szombaton hagyományosan a Szejkefürdőn tartják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Itthon_muvelodes
Itthon_muvelodes
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 11., 14:40
0 hozzászólás. 

Az ünnepség 11 órakor a díszlovasok és a fúvószenekar felvonulásával kezdődik. A rendezvény házigazdájaként megnyitóbeszédet Kedei Mózes lelkész-esperes mond, majd ünnepi istentiszteletet tartanak. Az egyházi beszédre Andorkó Ferenc vargyasi lelkészt kérték fel.

A világ minden tájáról érkező unitáriusokat az Erdélyi Unitárius Egyház nevében Bálint-Benczédi Ferenc püspök köszönti, a Magyarországi Unitárius Egyház képviseletében Balázsi László megbízott püspök szól az egybegyűltekhez, majd az amerikai unitáriusok részéről hangzik el köszöntőbeszéd.

Az unitáriusok 321. számú énekét követően ünnepi műsort láthatnak a találkozó résztvevői: az Amerikai Unitárius-Univerzalista Egyház kórusa lép színre, saját verseiből ad elő Szőcs Ilka, a Székely Dalegylet fellépése után a székelyszentmihályi citerazenekar játszik, majd a Boróka néptánccsoport népi táncaival fejeződik be a műsor. A találkozó Orbán Balázs síremlékének megkoszorúzásával ér véget.

A találkozón, mint eddigi években is, szívesen látják a nem unitárius vallású résztvevőket is, akik ez alkalommal kívánnak együtt ünnepelni a szejkefürdői rendezvényre összesereglettekkel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."